Ingezonden: Verdiping

Onderstaande foto bereikte ons via Arnout Bracke:

Verdiping - Arnout Bracke

Zonet in de City2 op het 2de verdiep op mijn gemak een fruitdrankje (de beste fruitdrankbar van Brussel > op -1 in City 2!) aan het uitdrinken op een bankje, en 3 meter verderop een mooie pilaar met een mooie reclame voor de GB, dit verdient toch wel de start van een nieuwe rubriek op brussel blogt? Nederlandstalige schrijf- en of spellingsfouten in Brussel!

Kijk, dat vinden wij nu eens een goed idee. Laat maar komen die foto’s, en wel op brusselblogtfoto@gmail.com.

Share
 • pieter heremans

  een beetje lachen met de franstalige medemens kan gene kwaad zeker — zo blijven we als vlamingen stomme kloten onder elkaar lachen met een en ander — spreek dan liever de gerant van de city2-GB aan om er iets aan te doen – en leer ermee leven dat er in brussel hoop en al 10% vlamingen leven

 • Lachen met de Franstaligen is niet mijn bedoeling, neen,
  dat zou ik niet durven,
  maar de GB zal toch wel een perfect tweetalige gerant(e) hebben?
  die gerant zal me trouwens graag zien komen,ik, met mijn vloeibaar frans…
  Ik vind zo’n foutjes gewoon grappig, ik trek ervoor niet naar het centrum voor racisme bestrijding….

 • jah, idd. zijn we geen brusselaars als we in brussel wonen? brusselaars mogen frans spreken, of turks, arabisch, zuid-oost-kantonees of zelfs nederlands. die zogenaamde vlamingen in brussel zijn al meer dan genoeg het artificiêle en over-vertegenwoordigde strijdtoneel van de politiek. vlamingen wonen in vlaanderen, walen in walonië en in brussel wonen… brusselaars. en brusselessen ook gelukkig. laten we onszelf toch niet meer en verder marginaliseren en in ghetto’s (zoals de monk) steken, en mooie idealen zoals participatie, multiculturalisme en intergratie in de praktijk omzetten.
  brussel is net de fantastische stad omdat ze (tamelijk) probleemloos alles opslorpt wat haar pad kruist. en uiteraard horen daar talen en culturen bij. ik ben daar fier op. en ik ben een nederlandstalige brusselaar bilingue of trilingue. trouwens, wie schrijft zonder fouten? geen enkele frans- of nederlandstalige. zeker ik niet. groeten.

 • pieter heremans

  racisme? – dat zeg ik ook niet — als die gerant hierop (enkele keren) aangesproken wordt zal ie er wel voor zorgen dat zo’n kemel niet meer voorkomt

 • tommy1975

  Het correct schrijven van beide landstalen in de tweetalige hoofdstad Brussel is een kwestie van respect.

  Om de term racisme te gebruiken, telkens als er daar een bemerking bij gemaakt wordt is wel erg kort door de bocht.

  Als de CITY 2 marketing boys dus de moeite niet willen doen om hun Nederlandstalige pancartes even te laten checken door iemand de de taal wel spreekt kan men zich toch beginnen afvragen of men het expres doet dan wel of het incompetentie is.

  Voor de rest geweldige rubriek, ik neem vanaf nu mijn camera overal mee.

 • tip: zeer spaarzaam omgaan met dit soort taalgrapjes. De anderstaligen kunnen er bijna nooit mee lachen omdat de humor niet echt duidelijk is (= “so f*cking what”), en de NL-natives trekken na de eerste spontane glimlach meestal ook zuur, zoals je hierboven al ziet aankomen…

 • In het bovenstaande geval zou je tegenover die gerant misschien de vergelijking kunnen maken met ‘éttage’, dat staat ook nogal slordig.

 • in 99 procent van de handels “klantiskoning” zaken spreekt men geen nederlands, en dat is idd dé eeuwige ergernis …
  maar dit soort dingen, zoals ook de 2de post van deze nieuwe geweldige categorie,
  die zijn gewoon grappig, en moeten we met mekaar delen…
  blijven gaan!

 • Peter

  Niet dadelijk een Brusselse situatie, maar wel gezien in brusselse Aldi (vorige week, helaas geen foto) : me verkocht er een gedroogde hesp (italiaanse) als is me niet vergis.
  In het Frans stond er op te lezen dat ze minimaal 6 maanden gedroogd was.
  Het Nederlands werd dat iets ranziger : “Gegarandeerd 6 maaden”

 • Bart

  Heb hetvolgende gezien aan het loket in het metrostation Stuyvenbergh:
  “Indien hier geen MIVB-agent aanwezig is, bevind hij zich op het net om U beter te kunnen dienen.
  Ticketautomaten staan ter Uwe beschikking”

  Ben een trouwe en tevreden metrogebruiker, maar dit viel toch op …