Ontdek je plekje #28

Het was alweer even geleden, dus tijd voor een nieuw ontdek je plekje. Waar in Brussel heeft deze utopische geest zijn ideeën geuit?

Ontdek je plekje 28
Share
 • YDB

  Generaal Jacqueslaan, muur van de kazerne van de federale politie, hoek met de Waversesteenweg.

 • idd, arsenaal 😉

 • Proficiat, YDB. U wint een verblijf van twee weken in de kazerne, waar u in de watten zult worden gelegd door de uiterst vriendelijke doetjes daar aanwezig.

  Ik ga me intussen maar eens beraden wat ik verkeerd doe met mijn ontdek-je-plekjes… Ofwel altijd direct geraden, ofwel moet ik de oplossing zelf komen geven.

 • Tom

  Vreemd. Mijn allereerste gedachte was: dat lijkt op die muur in de buurt van die rijkswachtkazerne bij de VUB, maar toen ik specifieker keek dacht ik “ddas gewoon een redelijk standaardmuur, dat kan overal zijn.”

  Ik weet echt niet waar ik het aan herkend heb. Niet aan de tekst erop in elk geval.

 • YDB

  Dank u Steve. Waarom ik dit direct herkende: Ik kom er heel regelmatig langs met de tram en onderweg lees ik niet de krant of een boek, maar kijk ik naar buiten ;-).
  Daarenboven was de muur zelf makkelijk te herkennen voor mij omdat ik al van kindsaf bij de toenmalige rijkswacht wou, en voor die kazerne dus een buitengewone belangstelling heb.
  Die twee weken neem ik dan ook met veel plezier in ontvangst, als u er nog de vroegere rijkswachtsfeer, die nu verdwenen is, kan reconstrueren ben ik u eeuwig dankbaar ;-). Het mag dus gerust langer dan 2 weken duren…