Ontdek je plekje #29(voor gevorderden!)

VILLARD

Iemand enig idee waar je deze luxueus uitgevoerde gedenkplaat kunt aantreffen?

Maar om de door iedereen dermate gegeerde “ontdek-je-plekje-trofee” in de wacht te slepen, verwachten we ook op onderstaande vragen uitgebreide antwoorden:

Wie?

Wat?

Waarom? (en een speciale prijs voor wie weet wie of wat er achter het letterwoord B.C.B schuil gaat)

Share

AboutWouter Vangelwe

Immigrant uit het het westen des lands. Bon Belge sinds zijn huwelijk met Waalse madam en het voortbrengen van tweetalige bengels.

 • Ik denk een standbeeld ter hoogte van de Lambermont en Louis Bertrandlaan in Schaarbeek ?

 • YDB

  Als medewerker van http://www.brusselsremembers.irisnet.be zal ik mij deze keer maar onthouden zeker… 😉

 • @mich: je bent in de buurt maar je woont ook in de buurt : dus in feite ben je er nog bijlange niet…. (Vangelwe’s relativiteitstheorie)

  @YDB : tof, ik dacht dat Brusselremembers er de brui aan had gegeven (waren de stichters geen expats die Brussel verlieten of zoiets?). In ieder geval staat deze gedenkplaat niet op jullie site ( voor zover ik kon nagaan). als u op de wie-wat en waarom -vragen kunnen antwoorden: graag! (mij heeft het nogal wat opzoekingswerk gekost om de achtergrond van deze gedenkplaat te achterhalen: ik ben benieuwd!)

  @Peter : misschien kun we deze site in onze blogroll opnemen?

 • Joris

  Als ik me niet vergis hangt deze plaat bij mij om de hoek, nl. in de … jawel … hou u vast … Henry Villard-straat (zijstraat van de Paul Deschanellaan in Schaarbeek). Ze hangt alleszins bij mij in de buurt, want ik ben ze al ontelbare keren gepasseerd (zonder er echt op te letten moet ik eerlijk toegeven).

  Verder vind je op internet heel wat informatie over Henri (met i) Villard, o.a. deze: http://www.earlyaviators.com/evillard.htm

  Geen idee waar BCB voor staat, maar het zal wel niet “Belgisch Centrum van het Beeldverhaal” zijn… 😉

 • YDB

  @Joris heeft gelijk, meer bepaald het hoekgebouw aan de Deschanellaan 81, kant H. Villardstraat. Bedankt voor de link trouwens, ik had voor Brussels Remembers de plaat al gespot, maar moest nog verdere informatie opzoeken.

  @Wouter: Brussels Remembers leeft nog wel degelijk, hoewel het niet zo regelmatig wordt ge-updated als we zelf wel zouden willen. De (Londense) oprichters wonen nu inderdaad terug in Londen en ik heb de aanvulling van de site in juni dit jaar van hen overgenomen. Ik hoop trouwens zo snel mogelijk nog eens een nieuwe lading memorials te uploaden. Op de site van de gemeente Schaerbeek staat over Henry Villard dit: 1901 : “Henri Villard experimenteert met zijn autogiro (voorloper van de helikopter) op het binnenplein van het Gemeentehuis”

 • Banque du Commerce de Bruxelles

 • Sorry, ik was iets te vlug. Een gokje: Staat B.C.B. soms voor Banque du Commerce de Bruxelles?

 • Nee, niet Banque de Commerce De Bruxelles. En ook niet Belgische Centrum voor Beeldverhaal…

 • Ik kan het me amper voorstellen, maar zou het voor Basket Club Bruxellois kunnen staan?

 • Tja nee : de link tussen basketters en helicopters weet ik ook zo dadelijk niet te leggen.

 • Maar in 2007 wordt u alles onthuld….

 • Komaan Wouter, laat ons niet langer wachten. Oudejaarsavond ligt ondertussen al een tijdje achter ons.

 • Wouter slaapt wellicht zijn roes nog uit…

 • Waaaaaaaaaaaaaaaaaagh (hij geeuwt en draait zich nog even om)

 • en nu hadden we het toch graag geweten…

 • Ik zou het toch ook graag willen weten… Wouter, where art thou?

 • Dit weekend, beloofd !

 • Moet je het nog gaan opzoeken, Wouter? 😉

 • Pingback: Brussel.blogt.be » Henri(/y) Villard ontsluierd: ontdek je plekje #29()