Strooidiensten

Ik heb me deze morgen in het verkeer eens behoorlijk kwaad gemaakt. Deze keer niet zozeer op mede-weggebruikers / wegmisbruikers (alhoewel: die Sibelgaz camionette, reeds ondergesneeuwd, dubbel geparkeerd voor een open plaats, op de Generaal Jacqueslaan was toch wel een grove vorm van egoïsme), maar wel op de strooidiensten.

Zo rond 7h40 begon het bij ons lichtjes te sneeuwen, en tegen een uur of 8 kwam de sneeuw reeds met bakken uit de lucht vallen. Ik weet dat je in een staat van opwinding wel eens domme dingen zegt, en ik heb dan ook wel even getwijfeld of ik moest posten, maar welke luierik is er verantwoordelijk voor het preventief strooien?

Deze sneeuw was aangekondigd, en ik zie dat belangrijke hoofdwegen in het Brusselse er alweer erbarmelijk bij liggen! De laatste minuten op FM Brussel, vooraleer ik op mijn werk arriveerde, hoorde ik dat het niet enkel op mijn weg was (Ter Kameren -> Reyerslaan), maar zo’n beetje overal!

Voor zover ik begrepen heb van een vorige sneeuwstorm, werkt strooien vooral indien er verkeer over gaat. Wel, naar mijn eigen bescheiden mening was deze morgen een ideale situatie voor preventief en effectief strooiwerk? Waar waren de strooidiensten? Gisteren een verlate nieuwjaarsreceptie?

Enige excuses, of een degelijke uitleg is hier wel op zijn plaats, me dunkt

Bij iedere lichte sneeuwstorm in Brussel zijn er waanzinnige verkeersproblemen (zowel privé als openbaar). Ik kan momenteel geen foto’s nemen, maar foto’s van de verkeersellende zijn altijd welkom!

Share
 • Jo

  Hebt u ook niet de indruk dat heel wat gewestelijke taken in Brussel totaal onbehoorlijk en onvoldoende uitgevoerd worden ?
  Een ander voorbeeld : het geïmproviseerde afvalbeleid. Moest wel behoorlijk lachen deze week om te zien hoe Brusselse ministers in Rabbat (Marokko) begeleid door mediacircus, zich gaan bekommeren over het afval beleid aldaar.
  Ze slagen er begot nog niet in om hun eigen gewest proper te houden, een degelijke compostering op poten te zetten, een oplossing te bieden voor probleemafval (wat doe je als particulier met Asbest ?), containerparken ten dienste stellen van de burgers (en niet van tewerkstellingsprojecten),…
  Hoewel het ongetwijfeld rationeel meer dan juist is om bepaalde taken gewestelijk te maken (verkeersplan, parkeerbeleid,…) hou ik mijn hart vast als het ooit zover zou komen.

 • Troost je, het was niet alleen in Brussel zo. Op de A12 was er vanmorgen volgens mij ook geen korreltje zout gestrooid, zo leek het toch niet. En dat terwijl ze een dag op voorhand wisten dat het ging sneeuwen !

 • Sneeuw in mijn straat:
  Sneeuw ochtend

 • tommy1975

  Vanmorgen geraakte geen enkele bus omhoog richting Zavel.

  En wat dat afval betreft, wij wonen in een blok van 27 appartementen, en gebruiken zwarte, gele en blauwe bakken. Als we de gele (papier)bakken buiten zetten, gooit er sluikstortgewijs wel eens iemand een blikje of iets anders in. Gevolg: Brussel Propreté weigert onze containers omdat er niet gereglementeerd afval in ligt.

  Oplossing, alleen nog zwarte containers gebruiken, want die pakken ze mee, no matter what? Of kent er iemand een beter oplossing?
  (Onze blok staat in de Marollen, qua sluikstorten toch in de top 5)

 • tommy1975

  Of zouden we aan Thielemans een camera vragen om ons vuilnis in’t oog te houden?

 • Ha ! Leuk, want iets meer dan een jaar terug postte ik dit bij mij:
  http://www.emich.be/fr/2005/12/30/bientot_la_fin/ (let op, ‘t is in het frans)

  Gisteren bij mij :
  Sneeuw in Schaarbeek (Josaphatstraat)

  Sneeuw in Schaarbeek (Josaphatstraat)