Notos

Ik kruip niet telkens in de pen, of achter het computerscherm om correct te zijn, wanneer ik op restaurant ben geweest. Er bestaan trouwens goede websites (zoals resto.be) waar je je ei kwijt kan over de kwaliteit van een restaurant. Maar voor dit buitenbeentje wil ik wel eens een uitzondering maken. Dit is het restaurant waar de Europese leiders blijkbaar alle politieke besprekingen vergaten en het alleen nog hadden over de uitzonderlijk goede gerechten, althans zo gaat het verhaal. We kwamen bij het restaurant aan met zeer hoge verwachtingen!

Tot voor een jaar was Griekse keuken een relatief onbekend terrein, en daarom al snel beoordeeld/veroordeeld tot oninteressant. Het is niet voor niks dat “onbekend is onbemind” een vaste plaats verwierf in onze nederlandse taal als gezegde, het is een waarheid als een koe (geen idee waar dit laatste gezegde vandaan komt). Daar kwam vorig jaar verandering in met een bezoek een Nea Genia, gevolgd door een bezoek aan Athene.

Notos dus! Het eten was magnifiek, origineel (zonder hier te ver in te gaan), enfin… woorden schieten tekort. Woorden schieten weliswaar ook tekort om de gebrekkige en trage bediening te beschrijven. Ik ben nu niet meteen het type die zich verheugt in de Noord-Amerikaanse bediening waarbij je hoofdgerecht al wordt gebracht terwijl je nog aan het kauwen bent op de laatste hap van je voorgerecht. Maar wat we gisterenavond meemaakten tartte alle verbeelding. Dat we een kwartier moesten wachten op een tafel die we voor 9 hadden geboekt, tot daar aan toe. Je kunt je klanten nu ook niet buiten shotten! Maar dat het daarna nog een uur duurde voor we ons voorgerecht kregen, en daarna moesten wachten tot 11h20 voor ons hoofdgerecht, begon ons toch wel behoorlijk op de zenuwen te werken. De gebrekkige uitleg (te veel boekingen!) en miniscule compensatie (een minimalistisch glaasje likeur) deden ons niet meteen alles vergeten.

Normaal zou dit voldoende zijn voor mij om definitief niet meer terug te keren, maar het eten was hier zó onwaarschijnlijk goed, dat we ze waarschijnlijk nog een kans zullen geven. En laat ons hopen dat er niet te veel boekingen zijn!

Share
 • Prosper

  kleine correctie : op resto.be kan je helemaal niet terecht met je mening als die niet 101% positief is, elke mening die niet volledig strookt met de commerciele agenda van die site wordt er onheroepelijk afgehaald. fijn dus dat je je mening op brussel.blogt plaats mike. voor de rest maar één raad om ondermaatse service te vermijden, ga in brussel uit eten op zondag of op een weekdag. in andere grote europese hoofdsteden worden vrijdag en zaterdag smalend toeristenavonden genoemd, en in populaire brusselse restaurants gaat dit credo eveneens op.

 • Joris

  Kali orexi!
  En de prijs van al dat smakelijks?

 • Aangezien we daar ruime tijd hebben doorgebracht, hebben we ok wel flink gedronken. 60 Euro de man… Flessen wijn vanaf 30 Euro, dacht ik. Voorgerechten tss 15 en 25, hoofdgerechten vanaf 20…

  @prosper: mijn mening is nog nooit van resto.be gehaald…

 • Valer

  Voor de liefhebbers van Grieks: moet je Strofilia eens proberen!
  Je kan er zelf je mezze samenstellen en valt redelijk goed mee van prijs, net als de griekse wijn. Jammie!

 • De Notos is inderdaad héél lekker, en zoals alles en iedereen hebben ook zij wel eens een minder vlotte dag/avond, zeker? Wat ook verklaart waarom negatieve ervaringen in een restaurant niet meteen zonder meer op het net moeten gegooid worden. Om al maar te zwijgen van de concurrentie die zich soms zonder scrupules voor een ontevreden klant laat doorgaan! Op http://www.ebru.be wordt niet “gezift”, als de commentaar maar voldoende gemotiveerd wordt. Een restaurant schriftelijk met de grond gelijk maken, daarentegen, wordt nooit gepubliceerd. Smakelijk!

 • @WomB
  Aangezien hier openlijk kan gereageerd worden, was ik dan ook aan het hopen op een reactie die mijn vermoedens van een off-night, waarvoor ik ze gerust nog een tweede kans wil geven, kon bevestigen.
  En met de grond gelijk maken? Dit is het beste wat ik in jaren heb gegeten, woorden schieten tekort (staat er toch letterlijk in…) om te beschrijven hoe lekker het was! Net daarom dat het contrast tussen de botte en trage bediening zo onwaarschijnlijk leek! Het is toch niet normaal dat de bediening doet alsof ruim twee uur wachten de normaalste zaak van de wereld?
  http://www.ebru.be verschilt dan ook sterk van brussel.blogt.be, in die zin dat wij schrijven over bijzondere dingen die we persoonlijk meemaken in Brussel. En deze avond was wel erg speciaal, een avondje mixed emotions

  @Valer: Strofilia is inderdaad ook een aanrader… maar toch zo verschillend van Notos. Ik denk dat Notos nét ietsje duurder is, maar zeker dat ietsje meer waard. Laat weten hoe je ervaring is indien je gaat.

 • Valer

  Ik zal het zeker laten weten! Als ik es veel tijd heb :-).
  En ik vind het heel aangenaam om over dit alles te lezen! Zeker omdat je het restaurant bijna al moet kennen als je gaat kijken op resto.be of ebru.be…
  Dus meer van dit!
  Toedeloe