Het echte FC Brussels?

Eerste post hier, dus niet zeker wat ik mag verwachten als ik het over het Brusselse voetbal heb. Om te beginnen even verduidelijken dat ik met trots een abonnement van FC Brussels op zak draag, maar daarom RSCA niet noodzakelijk de aartsvijand vind (zo zat ik zaterdagavond op de Anderlecht-tribune voor de wedstrijd tegen Moeskroen).

Ik wil gewoon eens peilen naar jullie gevoelens over wat nu het échte FC Brussels is, naar aanleiding van een blogpost van de zelfverklaarde blogkoning en ex-CEO van Microsoft Bruno Segers. Hij schrijft: “Vanuit Brussel is FC Brussels naar Antwerpen gekomen maar dat is slechts een afkooksel van Anderlecht, het echte FC Brussels.

Een uitspraak die bij veel Brusselaars, al dan niet supporter van FC Brussels, in het verkeerde keelgat zal schieten. Anders dan het rijke RSCA is FC Brussels immers nog een ploeg die dicht bij haar supporters staat, waar de tribunes voor het overgrote deel gevuld zijn met inwoners van Brussel, en waar je bij momenten nog de sfeer van weleer kan terugvinden (zelfs wanneer het met de ploeg wat minder gaat).

Geen Anderlecht-fan die van zijn ploeg zal beweren dat het qua sfeer en volks karakter nog maar in de buurt komt van FC Brussels. De heer Segers beweert inmiddels vrolijk het tegenovergestelde, hierbij kennelijk niet gehinderd door enige kennis van zaken.

Maar wat vinden jullie hier zelf van?

Share
 • Zelfverklaarde blogkoning slaagt er nog eens in een niet-lege blogpost te maken, een waarlijk mirakel!!! Ik ben na 2 maand hard volhouden afgehaakt! Daarbovenop was Bruno Segers country manager (of managing director, hoe heet dat?), en verre van CEO.

  Over de grond van de kwestie kan ik me niet uitspreken… voetbal is nu eens niet mijn ding!

 • Even voor de duidelijkheid. Ik ben helemaal geen Anderlecht supporter maar hou van de ambiance op GBA zoals jullie blijkbaar van de ambiance op FC Brussels houden. Tja, wat een blogger lijden kan. In Antwerpen lig ik in de clinch met de supporters van FC Antwerp, in Brussel lig ik in de clinch met de supporters van FC Brussels. Toch heb ik respect voor beide voorzitters. Want zowel Eddy Wauters als Johan Vermeersch durven tenminste tegen de duivenmelkers van de Belgische Voetbalbond ingaan.

 • Union is de enige ware historische ploeg van Brussel die zijn traditie nog trouw is.

  Brussels is een kunstmatige creatie ( fusie van wat allemaal niet?) en Anderlecht heeft zijn Brusselse roots allang vergeten.

 • Erik

  Iemand wist me te vertellen dat RWDM ook nog bestaat!
  klopt dat?

  Een voetbal leek, met sympatie voor FC Brussels!

 • Absoluut!

  In 2003 werd nog een aparte club Racing Whitestar Daring Molenbeek nieuw opgericht om de letters RWDM in leven te houden.

  Deze ploeg met stamnummer 9449 moest echter in de laagste provinciale voetbalklasse van start gaan. Sinds het seizoen 2006-2007 treedt deze club aan in eerste provinciale in de provincie Brabant.

 • Dat de uitspraak van Bruno Segers komt alleen al, zorgt ervoor dat je best eerst een kilootje zout over deze uitspraak strooit…

  Den Beerschot is eigenlijk ook maar Germinal die op het Kiel spelen? Of is dit een zwaar vergrijp door dit te zeggen?

  mijn excuses dan, 😉