Oversteken terwijl je stilstaat

Sinds vorig weekend te zien aan het begin van de Dansaertstraat: een enigszins verwarrend verkeerslicht.
Rood en groen
Voor veel brusselaars maakt dat natuurlijk weinig verschil, die volgen de vuistregel: je mag altijd oversteken, tenzij er een auto afkomt die er niet uitziet alsof ie nog gaat kunnen/willen stoppen voor u, dan moet je iets rapper lopen.

Share
 • free

  Inderdaad, ik denk niet dat iemand daar aandacht aan geeft. Die lichten staan hier zo belachelijk lang op rood ook. Ik heb het eens geprobeerd en van het moment dat het licgt op rood springt kunt ge nog rustig heen en weer oversteken…

 • Tom

  Wat is er zo verwarrend aan? Zien ze er niet allemaal zo uit?

  Verwarrender is misschien eerder als ze er zo:
  http://www.creativeacts.org/node/4
  uitzien 🙂

 • Daniel

  Op de kruising van de Franklinstraat met de Archimedesstraat en de Stevinstraat is er vanuit de richting van de Stevinstraat een fietsersstoplicht dat permanent op rood staat.

  Het wordt simpelweg n o o i t groen. Tenminste dat was enkele maanden geleden zo toen ik erg lang voor niets stond te wachten, want zoals free het schrijft sommige stoplichten staan erg lang op rood en dan wacht je maar voor niets eigenlijk.

 • Erik

  Op het kruispunt van de zuidstraat met de bogaardenstraat zijn de voetgangerslichten al een tijdje stuk! (Aangereden door vrachtwagen of autocar?)

  Het voordel is nu dat je je kan richten op de lichten voor de vierwielers en heb je dubbel zoveel tijd om over te steken.

 • Valer

  Iets anders maar weet iemand wat die kleine mannetjes overal zijn? Het zijn stickers van mensjes die aan alles hangen, op alles kruipen, overal op lopen, en zo een vijftien centimeter groot…

 • Bedoel je dit soort ventjes?
  Anais en ventje
  (vlakbij AB)

 • Tom

  Die mannetjes werden geplakt tijdens het Maìs openlucht kunstenfestival in November.

  http://www.maiis.be/couderec_nl.htm

  Ik citeer:
  LAURA COUDERC – ‘LILLIPUTIENS’
  Piepkleine figuren dringen Brussel binnen. Overal kruipen en sluipen ze. Maar wanneer ze opgemerkt worden, verstarren ze en worden ze stille en onbeweeglijke gedaantes, vastgeplakt op de stad, en verspreiden ze hun eigen legende… Onder de vorm van een invasie van beelden, geven de Liliputters de werkelijkheid gedurende enkele weken een denkbeeldige dimensie.

 • @daniel
  het fietserstoplicht aan de Archimedestraat kan op groen gezet worden, door op de voetgangersstopkontakt aan de lichtpaal te drukken, die is namelijk voor de fietsers, maar ze hebben er geen met een fietssymbool op. 🙂 🙂 🙂
  Malte

 • Daniel

  @ Malte,

  dankjewel voor de info. Beetje typisch. De verkeerssituatie werkte daar ook prima zonder die verkeerslichten.

 • Anton

  Tom, wie heeft die actie rood licht –> rood hartje opgezet? Ik vind het een zalig idee. Na het Ampelmannchen in Berlijn, de hartjes van Brussel!

 • Vorig jaar verschenen in De Morgen, met naam en toenaam.

 • Tom

  Cool! Ik vroeg mij ook al af wie erachter zat. ik had vorig jaar een radiointerview gehoord op een brusselse radiozender (weet ni meer dewelke) waar die vent in zei dat hij samen met een paar vrienden daarmee begonnen was.

  Er zijn trouwens wel meer vergelijkbare initiatieven. Zo is er Urban Gardening, het planten van bepaalde planten in stadsplantsoenen. In Londen worden er groenten in geplant, in Brussel is het vooral zonnebloemen.
  “Guerilla Tournesol” heten de mensen die het in BXL doen.
  Op http://www.creativeacts.org/node/4 staat een samenvatting, en wat links naar fotos, artikels, sites met gefilmde interviews met die mensen.

  Er zijn ook mensen die boeken achterlaten op straat (www.bookcrossing.be),mensen die gedichten voordragen op straat, …

  Sommige graffiti is ook mooi of leuk. Maar natuurlijk niet van die tags he.
  Kijk bijvoorbeeld eens naar het werk van BONOM, een Parijzenaar die tegenwoordig in Brussel woont en op verschillende plaatsen heel mooie kunstwerken achterlaat. http://www.flickr.com/groups/bonom/pool/

 • ook leuk om weten, (merci peter f.) dat de meeste van de bovenstaande foto’s ook te vinden zijn op http://stuffonwalls.wordpress.com
  beetje egocentriële reclame, mag dat op brussel blogt?
  😉

 • Tom

  Na voor de zoveelste keer minutenlang staren naar de foto heb ik nu eindelijk (‘EUREKA!’) door wat er niet klopte aan het licht!
  Yeah, i can be kinda slow sometimes 🙂

 • Valer

  Jaaa! die mannetjes! Merci!!

 • Tom

  Niet echt het juiste topic hiervoor, maar nu we toch spreken over dingen die op vreemde plaatsen plakken.
  Weet iemand wie en wat er achter deze LIJM PLAKT SNEL posters zit? Die hangen op veel plaatsen.

  http://www.flickr.com/photos/bart_azare/390282816/

 • Annick

  Kijk eens op http://www.woutwalt.be.

 • Pingback: www.on-point.be :: Video: Snickers don’t stop :: March :: 2007()