Brussel – Autoloze Zondag 2007 (16-22 sept.2007)

De Week van de Vervoering in Brussel komt stilaan naderbij; in September 2007 zal Brussel de de grootste “autoloze” oppervlakte des werelds (in verstedelijkt gebied) ter beschikking stellen. Haal uw fietsen nu al maar naar boven…

Share

AboutThomas

Thomas VAN WAEYENBERGE, geboren en getogen in Brussel, vader van 3 jonge kinderen, en actief in institutionele relaties op wereldvlak. Cosmpoliet die toch graag thuis komt in Brussel: “One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.” – Henry Miller. Interesse in fotografie, architectuur, urbanisatie en duurzame ontwikkeling. Contact: www.wacondah.com of vw.thomas@gmail.com. Foto's op www.flickr.com/wacondah. Located at Schuman 6 - with an attitude.
 • Qua mentale voorbereiding zou 7 maand inderdaad moeten voldoen 😉

 • moet idd. nèt lukken.

 • Buysse Jean Jacques

  Dit is niet duidelijk.
  Jullie spreken van een autoloze zondag, en geven de datum van een week 16 tot 22 september 2007.
  Is de autoloze zondag op 16 of op 23 september 2007?
  Op waalse sites spreekt men van zondag 23 september 07 !

 • Vince

  Jean Jacques, die week staat in het teken van de vervoering, een week waar alternatieve vervoersmiddelen (bus, tram, metro, fiets,…) centraal staan. Het is de bedoeling om die week zo weining mogelijk gebruik te maken van de wagen. De week wordt afgesloten door een autoloze zondag

 • Plinne

  Week van de Mobiliteit loopt van 16 tot 22 september.

  De Autoloze Zondag van 23 september is de grote afsluiter van die week.

 • Albert Rosner

  Er wordt blijkbaar moeite gedaan om pendelaars Brussel te leren kennen op de Week van de Vervoering, want Pascal Smet nodigt muzikanten (die geen examen moeten afleggen ;-)) van Vlaanderen en Wallonië uit om voor de gelegenheid als metromuzikant op te treden :

  woensdag 25 juli 2007
  Flip Kowlier speelt in Brusselse metro

  Brussel – In samenwerking met Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) gaan zo’n tien artiesten uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië op 15 september muziek spelen in de Brusselse metro.

  De artiesten komen hun beste beentje voorzetten ter gelegenheid van de start van De Week van de Vervoering, die eindigt met de traditionele autoloze zondag.
  De artiesten in kwestie zijn onder andere Flip Kowlier, Joshua en Sharko. De komende dagen zullen nog meer namen van ‘interim-buskers’ bekend gemaakt worden.

  © FM Brussel

  ===

  zie ook :

  De tekst Federaal Memorandum 2007 :
  http://www.komimo.be/FedMemRTCDef.doc
  http://www.komimo.be/komimo.htm
  Komimo Overlegforum en de drijvende kracht achter de sensibilisatiecampagnes De Week van de Zachte Weggebruiker en de Week van Vervoering.

  een leuke foto :

  http://www.varieerinhetverkeer.be/

  en een leuke logo :

  http://www.autolozezondag.irisnet.be/2007/images/logo_mobilite_06_C.jpg

 • Niels

  Dag iedereen,
  Valt autoloze zondag dit jaar niet samen met Open Monumentendag? Zou dat wel jammer vinden, ik vond die combinatie fantastisch.

  groet

  Niels

 • 23/9/2007 Autoloze zondag te Brussel !
  5de Groene gordel binnen Brussel of ’55km per Fiets langs Brusselse bossen en parken’. Vertrek om 10.00 u aan G.C. De Kroon in Sint-Agatha-Berchem, J.B. Vandendrieschstraat 19.
  Gratis deelname
  Meer info op: http://www.info-zomaar.be/sport.htm
  Contact: vercoll@belgacom.net, tel. 02 / 465 39 99
  ludo.vandecruys@skynet.be tel. 02 / 465 62 29

  Autoloze zondag