Nieuwe informatie pagina’s

U heeft het misschien al gezien of niet, maar beetje per beetje komen hier links onder “Info:” nieuwe pagina’s bij met wat verzamelde info:

Voor elk van die pagina’s geldt dat we ze steeds completer willen maken, dus geef zeker feedback als je nog meer bronnen kent.

Share
 • Seintje! 🙂

 • Ik heb zowel een blog als fotoblog!

 • Vergeet voor concerten ook de Hallen van Schaarbeek niet. Binnenkort spelen daar o.a. Autechre, Arcade Fire en Deftones.

 • Joris

  Waarom de rubriek “nuttige adressen” niet ruimer opvatten en er ook andere diensten in onder brengen die men misschien liever in z’n eigen taal afhandelt? Bijvoorbeeld: kappers! Ik leg toch liever in het Nederlands uit hoe ik mijn coupe wil. Ik ga al jaren bij Jean-Luc in de Jaargetijdenlaan 39 in Elsene (tel 02 648 00 86). De patron komt van de kanten van Waver en spreekt erg goed Nederlands (naar eigen zeggen geleerd als chauffeur van een Vlaamse officier tijdens zijn legerdienst). Een babbeltje tijdens het knippen slaat ie nooit af, en dankzij zijn uitstekend geheugen kan je de volgende keer gewoon verderbouwen op wat je de vorige keren gezegd hebt (meestal vraagt ie zelf hoe het met die en dat is).
  Kent er nog iemand andere Nederlandstalige kappers in Brussel?

 • putte

  eventjes een update : Carolien jans, kinesiste, heeft niet langer haar praktijk in de Hamerstraat, maar in de Dwarsstraat 30, 1210 Sint-Joost-ten-Node.

  groetjes

  putte

 • Putte, thanks voor je info. De informatie is aangepast.
  Laat die tips, nuttige adressen enzovoort maar komen.

 • putte

  Terwijl we dan toch bezig zijn..

  tandarts : Sabine Ghekiere in de Stevinstraat 81, 1000 Brussel . tel : 02 230 72 31

  adres van dokters robeet en deschamps : Spastraat 13, 1000 brussel, tel : 02/230.45.56

 • Gita Roels

  Kent er toevallig iemand een japanse kapper in Brussel?
  Gaarne een seintje op roelsgita(at)yahoo(dot)com

 • Ninke

  Kent er iemand een goede dierenarts of dierenkliniek (Nederlandstalig mag, hoeft niet per se) in de omgeving Elsene, Oudergem, Watermaal?

 • Jemenfish

  Ninke: Loop even langs bij de Tom&Co op Waverse steenweg, zij hebben mij een heel goede aangeraden, maar ik ken zelf het adres niet meer, is al tijdje geleden. Was op of nabij de triomflaan.

 • myriam

  Ik zoek ook een nederlandstalige en vooral goeie dierenarts in Brussel, heeft iemand goeie ervaringen?

 • @myriam: dito. zoek ik al héél lang… iemand?

 • Jemenfish

  Een goede EN Nederlandstalige zal nogal moeilijk zijn vrees ik. Websites als Vet & Cie hebben zelfs geen Nederlandstalige versie.

  Deze staat op websites in het Nederlands, maar of hij het zelf spreekt…

  Bastien Jean
  Kroonlaan, 132 – 1050 Brussel
  Tel. : 02.649.21.50 – Fax : 02.648.56.59
  Van maandag t/m vrijdag tussen 9u en 12u30 en tussen 14u en 20u. Zaterdag tussen 9u en 17u.
  Permanentie voor noodhulp : ‘s nachts, zondag en feestdagen.

  Anders geef je SOS vétérinaires eens een belletje: SOS Vétérinaires : 0497.400.400

  Betwijfel of ze daar zelf NL spreken maar normaal moeten ze toch een lijst hebben 🙂

  In het slechtste geval kan je een goed centrum als Help Animals contacteren in Anderlecht, die kunnen je wellicht doorverwijzen naar een goede, maar denkelijk niet Nederlandstalige, dierenarts.

 • myriam

  Bedankt Jemenfish, maar als ik helemaal geen referenties van die man heb vind ik het nogal moeilijk, ik ben al zo vaak moeten veranderen. Ben nu uitgeweken naar Leuven. Maar ik bel hem wel eens. Mocht er toch iemand zijn met hele goeie ervaringen ergens in het Brusselse, laat maar horen. Ik heb uiteraard al Franstalige dierenartsen gehad in Brussel, maar ze stellen zich enorm elitair op, iets waar ik een vreselijke hekel aan heb :-)!!

 • Ninke

  Ik ben op zoek naar een goede Nederlandstalige kapper in Elsene (VUB), Oudergem, Watermaal-Bosvoorde.

 • Charlotte

  Ik zoek ook een goede dierenarts voor cavia’s in de buurt van de VUB. Als iemand kan helpen.. Hij mag ook franstalig zijn, als hij mijn diertjes maar kan helpen 🙂 Alvast bedankt! x

 • Gwenny

  In jette zit er een fantastische nederlandstalige dierenarts met een groot hart voor beestjes. Zijn naam is Van Lierde en hij heeft zijn praktijk in de Bonaventurestraat.

 • Sofie

  Toen ik net een puppy had gekocht merkte ik op dat zijn oogje ontstoken was, ik ben onmiddelijk naar de dichtsbijzijnde dierenarts op zoek gegaan en kwam uit bij Martine Moriamé (Rue Philippe de Champagne 13, 1000 Brussel). Helemaal in paniek belde ik aan en desondanks we geen afspraak hadden mochten we een uurtje later langskomen (ze moest dringend op huisbezoek). Het is een gezellige dame met een zachte aanpak en zeer hartelijk. Ze heeft mijn hondje van top tot teen nagekeken en heel wat tips gegeven. Ze spreekt maar enkele woorden Nederlands maar ik heb alles kunnen uitleggen in basic Frans (soms met gebaren en ongetwijfeld vreemde Franse zinnen) maar ze is heel geduldig en uiteindelijk heb ik alles kunnen zeggen wat ik wou. Best wel even bellen alvorens langs te komen op het nummer 02/513 25 95 (afsraken kunnen dagelijks). Vrije openingsuren zijn maandag en donderdag van 14u tot 15u en dinsdag en vrijdag van 18u tot 19u.

  Groetjes, Sofie

 • peter

  Laats ben ik bij een zeer hulpvaardige dierenarts gegaan vlak bij de Louizalaan. Hij is nederlandstalig en in de toekomst zal ik zeker op hem beroep doen.

  dierenarts Smets 0476/90 22 08

  groetjes,

  Peter