Concert: Admiral Freebee – 7 maa 2007 – Ancienne Belgique

Als de admiraal in de stad is, zijn wij van de partij. Zo ook vanavond, waar Admiral Freebee, the man, the band, the legend, ten dans speelde in een electrische show. Terug meer gitaarnoise dus, na de grotendeels akoestische theatertournee van eind 2006. De band bestond vanavond uit frontman Tom Van Laere (zang, gitaar, piano), Bjorn Eriksson (gitaar), Jeoffrey Claeys (bas), Arnout Hellofs (drums) en de onnavolgbare Nina Babet (piano, zang).

Eerst viel dat van die gitaarnoise nog mee, met openers als Ever Present en Einstein Brain die voor zijn doen eerder mak en aarzelend overkwamen. Het concert kwam echter goed op gang met Murder of the Sun, waarin de volumeknop hoger werd gedraaid. Andere krakers waren Oh Darkness en het sterk naar Neil Young neigende Waiting for Nothing. Vervolgens bracht Van Laere een selectie uit de recente Wild Dreams of New Beginnings cd, waarvan me vooral een mooie versie van Faithful to the Night bijblijft. I’d Much Rather Go Out with the Boys en Living for the Weekend brachten weer tempo in het concert, dat eindigde met een take no prisoners offensief in de vorm van songs als Lucky One of The Worst Is Yet to Come. Bisnummer Get Out of Town (ondertussen een regelrechte Freebee-klassieker) had een mooi arrangement in het rustige eerste deel, en mondde uit in een Bo Diddley hommage in het tweede stuk.

Een akoestisch gebracht Nobody Knows You zette een mooi orgelpunt op dit concert, dat alles samen niet het beste was dat ik van de admiraal al mocht zien; het aarzelende begin, en de soms slordige manier waarop Van Laere allerlei capriolen uithaalt waren daar debet aan. Desalniettemin nog zeer de moeite; op 19 april is er een extra date in de Ancienne Belgique, daar deze show uitverkocht was.

Share
  • goed optreden, maar kon soms inderdaad beter

    zijn ego wordt steeds groter: behalve het jim morisson-gedoe was er het hilarische moment waarop hij “tom van laere” begon te zingen op de melodie van “volare”

    ‘k stond wel wat te dicht bij de boxen, mijn oren zijn nu een beetje kapot πŸ™

  • er zijn oordopjes beschikbaar aan de ab-bar, voor als je ooit nog eens vlakbij de boxen wil gaan staan πŸ˜‰
    en inderdaad, die volare versie van eigen naam was hilarisch – net als de zinsnedes “you cannot judge a book by masturbating on its cover” en “i do not have a dick, i piss out of my left ear, that’s why i play reggae”, waarna de groep gewoon reggae begon te spelen.

  • De herkansing vanavond was stukken beter: geen volare gedoe meer, maar ook beduidend minder slordigheidjes. Lees meer op http://franksweblog.wordpress.com/2007/04/19/concert-admiral-freebee-19-apr-2007-ancienne-belgique/