Waar is het Zinneke naartoe?

Où est passé le chien qui pisse ?

Toen ik deze middag aan de bloemenmarkt van een frisse pint ging genieten hoorde ik een conversatie tussen wijkagent en een buurtbewoner. Blijkbaar is de bekende plassende hond van de kartuizerstraat gestolen geweest. Welke hardcore “brussel blogt” fan is hiervoor verantwoordelijkheid ?

UPDATE: Was de wijkagent uit op sensatie of gewoon slecht ingelicht? Een vriend van me belde met de stad Brussel en deze wisten hem te melden dat “Zinneke”…in reparatie is. Geen paniek, dus.

Sorry trouwens, door een manipulatiefout was het artikel een aantal uren offline

Share
 • Valer

  En is die al terug opgedaagd???

 • Anton

  Dat is mijn lievelingsbeeld! Ik hoop dat het snel terechtkomt. Of dat de ontvoering een ludieke actie is met een gejustifieerd doel (meer aandacht voor propere voetpaden?).

  Proficiat trouwens, brussel.blogt.be weer eens op fmbrussel met deze primeur. Ik had het doorgemaild naar hen, maar blijkbaar heeft zelfs iemand gebeld.

 • leve brussel blogt!

 • Leve Mich!

 • waarschijnlijk iemand die, net zoals ik, één keertje teveel tegen dat verdomde standbeeld is opgelopen. maar ik zal ‘m toch stiekem missen. wie zal me weer naar de aarde terughalen wanneer ik met mijn hoofd in de wolken over straat loop?

 • In reparatie dus. Ondertussen denken ze bij de nationale pers dat het ding daadwerkelijk gestolen is:
  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF15032007_120
  😉

 • Nu vraag ik mij eigenlijk af, is de stad Brussel zeker dat het in reparatie is ? 😀

 • Kunnen we hier geen parlementaire vraag over laten stellen? 🙂

 • Niet te snel, straks neemt de regering nog ontslag 🙂

 • Hoewel Brusselnieuws het bericht al nuanceerde (http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091100512/page.htm?newsID=1174033358), staat in de papieren versie van De Standaard vandaag zwart op wit dat “dieven in de nacht van zondag op maandag aan de haal gingen met het beeldje.”

  Mooi voorbeeld van hoe een gerucht zeer snel in de krant beland. Het moet door de handen van minstens drie journalisten gegaan zijn (FMBrussel – Brusselnieuws – Belga – De Standaard) en niemand die het verifieert.

 • de mooie dt-fout kreeg u er gratis bij 😉

 • b.

  is al wat op brussel.blogt staat dan “een gerucht”?
  oei.

 • Naar men beweert!

 • Mais que fait la police ? 😉

  De agent was deels fout maar had toch gelijk…

 • els

  het hondje staat weer lustig te plassen op zijn eigen plekje!