Autodiefstal via papier op achterruit

UPDATE: iets te rap op het net gezwierd, het is een hoax.

Wij informeren u omdat er een nieuwe manier gebruikt wordt om een wagen te ontvreemden:

U bent in een parkeerruimte, ontgrendelt uw wagen en stapt in. U vergrendelt alle deuren, doet het contact aan en ontkoppelt om achteruit te rijden. U kijkt in uw achteruitspiegel en merkt ineens dat er een stuk papier gekleefd zit op de achterruit. U zet uw wagen weer uit vitesse (in point mort), u ontgrendelt de deuren en stapt uit om het papier weg te nemen dat uw zicht belemmert. Wanneer u achteraan de wagen staat, komen de dieven ineens -men weet niet van waar- tevoorschijn, springen in de wagen en zijn er mee weg. De motor draaide ; de meeste mensen laten hun papieren, handtas … in de wagen. Bovendien rijden ze u bijna omver wanneer ze wegrijden.

WEES ER U VAN BEWUST DAT DEZE NIEUWE STRATEGIE MEER EN MEER WORDT TOEGEPAST.

Wanneer u dit meemaakt, vertrek en haal het papier er later af.

Laat dit weten aan al uw vrienden, familie …… en meer bepaald aan vrouwen ; een handtas bevat meestal alle identificatiebewijzen. En de dieven hebben dan sleutels, adressen, … in hun bezit.

Share
 • Damn, ik was nog aan het twijfelen of het een hoax was. Dus toch …

 • macif = franse maatschappij
  point mort = ook frans

  macif + point mort in google.fr

  et hopla

 • Zelfs onze goeroe laat zich dus vangen aan hoaxes. Ik voel me meteen een pak minder dom 😉

 • toch een originele methode. iemand zin om het criminele pad op te gaan? 😉

 • ‘k betwijfel wel of de afzender van dit bericht zo blij is om met naam en toenaam bij deze Hoax op tinternet te staan? Zou je dit niet beter afvoeren….

 • Ondanks de hoax, een goede raad om niet uit je auto te stappen terwijl de motor draait in een ruimte waar mensen makkelijk met je wagen kunnen ontsnappen !!!

 • tja als je het zo bekijkt… persoonlijk vind ik dat er niet nodeloos op die oerangsten moet ingespeeld worden, vooral als blijkt dat het niet eens een echte trend is. En dan nog Cabinet Piqué erbij als afzender… niet iedereen leest de comments denk ik, zodus … ?

  PS: Vanmorgen heb ik nog een rat zien lopen in de Aldi, ik heb ze rap doodgeslagen met een schup, ze ligt nu op zo’n isomo schaaltje met plastic folie over in de afdeling gevogelte.

 • luc

  De belangrijke hoax trigger is ook dit keer aanwezig… “Laat dit weten aan al uw vrienden, familie ……” -> delete. 😉

 • pdmptsjtsj

  Blijkbaar doet deze hoax nog altijd de ronde. Mensen met anti-Europese en racistische ideeën zijn zoals immer creatief geweest in hun eenzijdige benadering van de sociale realiteit en hebben aan de mail eerst en vooral toegevoegd dat het gaat om Oost-Europeanen, die nu zelfs niet meer herkenbaar zijn aan hun huidskleur of hoofddoek:

  “Het schijnen Oostblokkers (van die witte waar er véél meer van rondlopen dan je denkt want ze dragen geen hoofddoeken of zijn niet gekleurd) te zijn, met dank aan de EEG voor de vrijheid van personenverkeer in de EU.”

  Misschien kunnen we die hoofddoek verbieden voor de islamieten én verplichten voor de Oost-Europeanen. Zo vermijden we heel wat afval én herkennen we ze allemaal!

 • Mousa

  Er zijn veel meer auto’s met draaiende motor, niet op slot, en zonder enige inzittende voor nightshops die staan te wachten op een autodief.