Huur in Brussel: gemiddeld 508 euro voor 63 m²

Op DeMorgen.be staat te lezen:

“De gemiddelde huurprijs voor een woning in Brussel bedraagt 508 euro. Tussen 2004 en 2006 is de huurprijs met gemiddeld 1,8 procent is gestegen. De woningen worden wel alsmaar kleiner.

Het Brusselse huurwoningenbestand bestaat voor het leeuwendeel uit appartementen (90 procent). De gemiddelde oppervlakte is 63 vierkante meter, voor pas betrokken woningen is dat maar 59 vierkante meter.”

En u, beste hurende lezer, zit u boven of beneden deze gemiddelden?

Share
  • FM Brussel had een uitgebreid interview met staatssecretaris Françoise Dupuis over deze kwestie: http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053933/page.htm?newsID=1175257075

  • Brecht

    Ik zit boven de gemiddelde prijs en onder de gemiddelde oppervlakte. Maar ik ben wel tevreden, ‘t is tenminste proper, geen vocht of lawaai, met terras van 12 m².

  • henkovic

    Ik huur aan een eerlijke prijs (400 EUR + 75 kosten) voor een vernieuwd appartement 50m² in Sint-Gillis (Voorplein). Alleen de badkamer is vrij oud. Ik weet niet of je nog zoiets vindt in Brussel, niet te ver van metro.

  • Ik verbaas me eigenlijk over deze gemiddelden. Bijna elk appartementje dat ik al gezien heb, een beetje aantrekkelijk en in een enigszins leefbare buurt, had een veel slechtere verhouding prijs-ruimte. Zijn er dan zoveel goedkope appartementjes in armere wijken als laag-Molenbeek, hoog-Schaarbeek, Sint-Gillis, sommige delen van Etterbeek en Elsene, zodat ze die gemiddelden flink omlaag trekken?

    Intussen zit ik zelf aardig in de buurt van de gemiddelden (beide ietsje hoger, maar de verhouding ongeveer hetzelfde), maar ik woon dan ook in een buurt die toch wat armer is dan het gemiddelde.