Beethoven in de Metro

Metro

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB gaat van start met de tweede fase van Operatie Beethoven. Na het verbod voor straatmuzikanten in de metrostellen volgt nu een “auditie” voor muzikanten die in de metro willen musiceren.

De MIVB heeft begin 2007 de strijd aangebonden met muzikanten die voor overlast zorgen in de metrostellen en in de metrostations. Operatie Beethoven gaat nu een tweede fase in. Kandidaat-muzikanten zullen een vergunning moeten verdienen tijdens een auditie.

“Het is geen aprilgrap. In Barcelona en Praag worden ook audities georganiseerd voor straatmuzikanten die in de metro willen spelen”, zegt MIVB-woordvoerster Ann Van Hamme op Radio 1. “Een jury van de MIVB zal de kandidaten beoordelen. Straatmuzikanten moeten geen symfonie kunnen spelen, maar het moet aangenaam klinken.” Slagwerk en versterkers worden voortaan geweerd in de stations van de metro.”Saxofoons en trompetten kunnen wel”, besluit Ann Van Hamme.

zie ook Brusselnieuws

Share
  • Als ik mij niet vergis is je foto getrokken in het station Montparnasse in Parijs ? Een van de leukste muzikale plekken van de Parijse metro met denk ik leerlingen van het conservatorium.

  • Argh, Chatelêt… Nochtans ben ik er zeker van dat dit ook het geval is aan Montparnasse 🙂

  • Geweldig! Ik wil alleen kwaliteitsentertainment in mijn metrohaltes!