Concert: Tom Pintens – 4 apr 2007 – AB Club

Tom Pintens kent u van Zita Swoon, die gast met de onbeheerste haardos. Of ook nog van Flowers for Breakfast indertijd. Of 2000 Monkeys. Onlangs kwam hij met een eigen, Nederlandstalige solo cd, en die stelde hij vanavond voor in de AB Club. Ik had nog niets van ‘s mans solo-werk gehoord, dus het was voor mij een eerste kennismaking.

En het was een uiterst aangename kennismaking. Pintens zong de teksten van zijn vriendin Ellen Schoenaerts, die opvallen door enkele goed gevonden catchy wendingen. Muzikaal begeleidde hij zichzelf op piano en gitaar, en liet hij zich bijstaan door drummer Aarich Jespers (ook Zita Swoon) en bassist Mirko Banovic (Arno). Daar waar ik van zo’n bezetting en in zo’n zaaltje een eerder intimistische benadering zou verwachten, doorbrak Pintens dit patroon al snel met enkele meer stevig gearrangeerde songs, zonder echter de warmte uit het oog te verliezen. Ik herinner me enkele zeer geslaagde nummers zoals Nieuwe Tarzan, Zij houdt van vechten en Exit Don Quichot. Een uiterst overtuigende kennismaking was het, gebracht voor een select publiek, waarin ook enkele Zita Swoon-leden en bekende Vlaamse acteurs konden opgemerkt worden. Nu snel die cd op de kop zien te tikken.

Share
 • Jakke

  cd miss beter de avond zelf gekocht

 • Hallo,

  Lazy Friday met Jazz Palace en Tom Pintens !
  Jazz Palace brengt jazz-standards
  Tom Pintens, die Zita Swoon verlaat om zich meer toe te leggen op zijn solo-carrière, brengt zijn eigen zeer sterke nederlandstalige liedjes ! Niet te missen, in een gezellig lazy zaaltje.

  Vrijdag 4 april 2008, 20u30
  € 12 / ticket
  Zaal Rekkelinge, 9800 Deinze
  Info tickets en abonnementen : http://www.music-at-deinze.be

 • tommy1975

  Deinze? Ligt dat iet naast de Botanique?

 • Hoe spammers berichten van een jaar terug kunnen opdisselen om hun rotzooi erbij te zwieren, het blijft toch altijd iets hebben…

 • John

  Jemenfish, leer dan eerst eens lezen:
  Er staat wel degelijk 4 april 2008 (tweeduizendacht)

 • Het bericht zelf is van 4 april 2007 (tweeduizendzeven) 😉

 • Ja, er staat inderdaad 4 April 2008, op een bericht van 4 April 2007, in Brussel, op een website genaamd Brusselblogt.be.

  Gezien het hierbij gezwierd wordt voor een concert in Deinze vermoed ik dat de nood aan Deinzeblogt.be reëel is.