Le nouveau Brusselblogt est arrivé!

Wat hebben we nu net veranderd?

 • NIEUWE URL
  We zijn even diep in onze portemonnee gedoken en we hebben onze eigen URL gekocht! Vanaf nu is BrusselBlogt te bereiken op http://www.brusselblogt.be! Daarnaast zal www.brusselblogt.com ook werken, en de ‘oude url’ brussel.blogt.be zal eveneens naar hier doorverwijzen!
 • NIEUWE HOSTING
  Terwijl het geld toch aan het rollen was, zijn we ook overgeschakeld op andere hosting, die we nu zelf betalen. Dus als u nu en dan advertenties ziet opduiken, weet u waarvoor. Na een ganse tijd op een server van blogt.be gezeten te hebben (Bedankt Cindy, bedankt Combell!), hebben we nu een eigen account bij Openminds in Gent!
 • NIEUWE VERSIE
  We draaien nu op WordPress 2.1.3. Voor ons is dat leuk, voor u heeft dat geen gevolgen.
 • NIEUWE LAYOUT
  We gebruiken nu de K2 layout, waardoor we makkelijker de blokjes hier rechts kunnen aanpassen, waardoor we eindelijk foto’s kunnen publiceren van 500pixels breed (dus verwacht maar meer grote foto’s uit Flickr) en waardoor onze banner hierboven random gekozen wordt uit een reeks beelden.
  Dus: wil je een banner maken voor ons: maak een JPG van 780 x 200 pixels, en je mag rechtsboven een vermelding van je naam/url zetten in kleine letters. Als we hem mooi vinden, steken we hem in de lijst van banners.
  Enkele voorbeelden:
  Banner 3
  Banner 5
  Banner 6

En om de nieuwe URL te promoten gaan we ook nog iets doen. Ofwel een muurschildering op het Beursgebouw, ons eigen bier (blond en straf, as we like them) of exclusieve T-shirts. We zien nog wel wat ons budget ons toelaat!

Share
 • Brussel blogt op een server in Gent… Waar gaat dat naartoe? 🙂 Verder goed bezig!

 • Anton

  Keep up the good work mannen!!! (zijn er ook vrouwen bij brusselblogt?). Dit blijft definitely mijn homepage!!

 • Er zijn jammer genoeg geen vrouwen die regelmatig iets bijdragen aan brusselblogt. Nochtans laat ons budget dat wel toe…

 • We gaan vanavond even polsen bij de Monkitas!

 • layout is wel veel rommeliger.

 • Een eerste impulsieve reactie: weet niet of de veranderingen een goed idee waren. 🙁 Een hosting in Gent, een design dat er (in mijn ogen) niet op vooruit gaat en een nieuwe url die opnieuw gepromoot moet worden. Evolutie is goed, verandering niet altijd.

  Gelukkig is het de inhoud die telt. En die blijft super.
  Gelukkig is er RSS. Dus van die design zal ik niet veel merken. 😉

 • ookal vond ik de vorige perfect en handig werken
  ik ga hier zeker niet liggen zagen of boren
  nein
  peter&coLumbus: proficiat
  en: leuk nieuwtje die ATrandom header

 • Toch een kleine opmerking, openminds is als bvba gevestigd in Gent, maar de servers staan in Brussel (LCL Diegem voor de kenners).

 • valer

  Ik zou wel nog willen meewerken aan deze blog! Een madam én een Monkita 🙂
  Eerste onderwerp: zonnige terrasjes in Brussel, wanneer waarnaartoe!

  Trouwens vind de blog wel fijn, vooral de banners die telkens anders zijn…

 • Je kent de weg Valer, een mailtje naar brussel (at) blogt (dot) be en je krijgt van ons een login ID.

 • Proficiat met de “verhuis”, alhoewel ik me wel aansluit bij het argument dat de nieuwe URL nu opnieuw moet worden gepromoot. Maar met het artikel in Brussel Deze Week zal dat wel meevallen.

  Om inkomsten te genereren (die jullie vervolgens weer in de site investeren) zijn jullie van plan om af en toe advertenties te plaatsen. Op zich is daar niets op tegen. Misschien moeten jullie ook een mogelijkheid tot “persoonlijke sponsoring” bieden: eenmalig, vaste maandelijkse opdracht, PayPal… door lezers van jullie blog.

  En wat foto’s voor de banner betreft: misschien wil Bart Azare [ http://b-art.skynetblogs.be/ ; http://brussel-in-zwart-wit.skynetblogs.be/ ; http://b-art-portretten.skynetblogs.be/ ] nog wel eens een bijdrage leveren. Ik vind zijn foto’s super.

 • Steve

  Zeg, hoe zat het eigenlijk hiermee? 😉

  “En om de nieuwe URL te promoten gaan we ook nog iets doen. Ofwel een muurschildering op het Beursgebouw, ons eigen bier (blond en straf, as we like them) of exclusieve T-shirts. We zien nog wel wat ons budget ons toelaat!”