Koffie op het werk

Espresso - photo by Tonx
Ik begin erover omdat dat hier op het werk zo’n drama is: het beschikbaar zijn van goeie koffie. We zijn verhuisd zonder onze expresso machine en sinsdien kunnen we enkel nog van die simpele, onsmakelijke koffiekan-koffie krijgen. Ons water is te hard of iets van die strekking.

Wat gebruiken ze bij jullie op kantoor, en is dat een aanrader? Wat is het belang van goede koffie voor jullie? Ben je een espresso, cappuccino of een percolator fan? En voor zij die met de money side bezig zijn: is het een dure affaire om bvb een Nespresso machine op kantoor te zetten voor, laat ons zeggen, 30 man?

Share
 • tommy1975

  Voor 300 € heb je een goeie nespressomachine (de Cube kost er 250 €), dus als iedereen 10 € inchipt….
  het enigste probleem is… wie gaat het ding kuisen en ontkalken (gezien het leidingwater van Brussel, geen overbodige luxe)

 • Zelf drink ik geen koffie, maar er staat hier wel een espresso machine. Om de twee dagen is dat ding vijf dagen stuk, wegens verkeerd gebruik en teveel kalk in het water, zeer tot ergernis van mijn collega’s. Niet echt een aanrader dus.

 • inderdaad. bij ons hetzelfde liedje. sjieke machine, maar om de twee dagen kapot.
  we wachten al eeuwen op een nieuwe, maar zitten nu ook tijdelijk met een lekkere old fashioned koffiemachine.

  maar, ik drink enkel ‘s avonds koffie.
  en thuis heb ik een heerlijke espressomachine.

  op het werk poeder-deca.
  tja

 • tommy1975

  Of een petitie openen om Starbucks naar België of alleszins naar Brussel. Met een XLarge Café Mocha (vierdubbele espresso, chocolademelk melkschuim én room) doe je makkelijk de hele voormiddag.

 • …of Costa Coffee … of Cafè Nero

  Bij ons op’t werk is er een machine van Douwe Egberts die door bekwaam en getraind personeel elke dag gekuist wordt en voorzien wordt van verse koffie!

 • Hier op het werk hadden we vroeger een koffiemachine van Douwe Egberts; een flinke tijd geleden is die vervangen door een machine van Fair Trade (Max Havelaar), en daar zijn we sindsdien heel tevreden over: lekkere koffie, elk kopje vers gezet, die je zo sterk of zo slap kan zetten als je zelf wil (5 sterktes). En het is een produkt van eerlijke handel, iets wat vele collega’s en ikzelf ook sterk waarderen.
  Informeer dus zeker eens bij Max Havelaar. De machine heeft wel eens kuren, maar dat is doorgaans als ze niet tijdig onderhouden werd.

  Over Starbucks weet ik niet zoveel, maar onlangs las ik erover in De Morgen: het schijnt niet bepaald eerlijke koffie te zijn, en ze behoren blijkbaar tot de bedrijven die niet hoog oplopen met ethisch ondernemen. Geef mij maar m’n kopje Max Havelaar…

 • tommy1975

  Artikel in De Morgen ging over het feit dat Starbucks wel meer betaalt dan de marktprijs, maar in de plaats exclusiviteit vraagt van de geteelde koffie. De vraag was of dat ethisch was.

  Nu volgens de ecologische principes kan je maar beter geen gewassen consumeren die meer dan 400 km van huis geteeld worden… Of zoals een lezersbrief in diezelfde De Morgen gisteren aangaf. Wat is beter voor het milieu, tomaten eten geteeld in Spanje, of tomaten uit een verwarmde Belgische serre? Maar ik dwaal af…

  Btw, Nespresso zou zijn boeren ook goed (beter?) betalen?

 • Ik ben van het type dat simpele filterkoffie verkiest.
  Liters, bij voorkeur, een liter koffie om de dag te beginnen en de nacht niet te laten eindigen, zoiets 🙂

  De filterkoffie is vrij elementair voor m’n werk zeg maar. hier of hier, of hier. Can’t do without, nog niet geprobeerd met espresso e.d. Senseo moet ik alvast niets van weten.

 • Wouter

  Wij gebruiken een Senseo (ca 6 man) en sommige pads zijn al lekkerder dan andere…. Iedereen brengt zijn eigen pads mee.

  Alleen: ook ‘n Senseo moet op tijd en stond gereinigd en ontkalkt worden. Enfin, de vier personen ( waaronder ikzelf) die het toestel betaald hebben, zijn van deze taken vrijgesteld. Bovendien duurt het ‘n tijdje alvorens de schimmel die zich onder het afdruiproostertje ontwikkeld zich ontontkoombaar aan de buitenkant manifesteert….

  Btw, is het een Urban Legend of klopt er iets van het verhaald dat de Senseo-pads (“bijzonder”) kalorie-rijke koffie produceren en dus uit den boze zijn voor wie lijnt?

 • tommy1975

  Wat heeft Senseo met koffie te maken?

  (Sorry, ben die-hard espresso drinker die blijkbaar al iets te lang droog staat 😉 )