Le boa nouveau est arrivé !

Boa

Als u op lijn 26 de trein neemt tussen de haltes Bordet en Haren zult u het misschien ook gezien hebben: de fameuze ‘boa’. Toen ik gisteren ter plaatse ging om een aantal foto’s te nemen was enkel een helft van de trein te bespeuren. Aangezien het van buiten het complex vrij moeilijk is om deftige foto’s te nemen, kan ik u voorlopig enkel de voorkant geven van wat binnenkort deel zal uitmaken van het dagelijks leven van de Brusselse metrogebruiker.

Share
 • Steve

  Dedju, je bent me voor! Ik wilde een dezer dagen proberen om vanuit het complex zelf een paar foto’s te maken. Wel heel interessant allemaal. En nu weten we dus waarom er al jaren een derde spoor (voedingsspoor) is langs de testsporen in Haren, ter hoogte van de inrit van het complex.

  Ben alleen wel benieuwd waar deze boa effectief op de metrosporen zal worden gezet. Met de trams is dat niet zo moeilijk (aan de einhalte Bordet van de 55, plaats genoeg), maar de metro? Is er aan het depôt in Delta iets voorzien?

 • Er is een testspoor in Haren van om en bij een kilometer. Daar worden de proeven gedaan. Wanneer de trein naar Delta moet, dan is dat via lijn 26 over het spoor, want beide depots zijn met de spoorlijn verbonden en de breedte is exact hetzelfde !

 • Wie die persoon ook is, hij mag normaal gezien die foto’s niet publiek zetten 🙂 Hij riskeert de komende dagen een mailtje of telefoontje van “boven” te krijgen !

 • Steve

  En als het niet iemand van de MIVB is? Ik heb ook al eens foto’s van binnen het depôt Haren geplaatst, maar zelfs een lijnchef bevestigde me dat dat absoluut geen kwaad kon…

 • Zolang er geen officiële persvoorstelling is van de boa mogen er normaal geen foto’s gepubliceerd worden vanop het complex zelf. Iemand had ooit op zijn blog foto’s gezet van de nieuwe kleuren vooraleer de pers ervan op de hoogte was. Hij heeft de foto’s er meteen af moeten zwieren !

 • Steve

  Ok, tot straks ;-).

 • Zwart haar, jeans, groene trui, mager, 1m87. Twijfel er niet aan om is op mijn schouder te tikken !