Jef van Maria – Op Den Tram (100 % Ambiance)

Om een klein vervolg te breien aan de pas afgeronde Weik van ‘t Brussels, presenteren we vanaf vandaag om de paar dagen een typisch Brussels ‘caféleeke’ vanop de CD ‘100 % Ambiance‘ van Jef van Maria.

We gaan van start met het onnavolgbare accordeonnummer ‘Op den tram’ (kwestie van in de sfeer van de vorige post te blijven):

Share
 • Heeeeeeeeeerlijk !!

 • tommy1975

  Hebben jullie toevallig “is’t na niet of ist na jaat”, vertaling van iets franstalig.

  Zat vroeger in de jukebox van de Booze en Blues, maar den Eddy heeft het eruit gehaald omdat we het heelder dagn speelden.

 • christophe vandercruyssen

  Wij zijn al een hele tijd op zoek naar het liedje ” de witte muis” van Jef van Maria. Het staat op de Cd “100% ambiance” maar die cd is nergens te vinden. Kan iemand soms zeggen waar we die cd kunnen kopen of vinden.

  Dank bij voorbaat

 • @Christophe: Of de cd “Jef van Maria” nog te koop is, weet ik niet. Maar er zijn wel twee exemplaren van aanwezig in de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek (HOB). Kom eens even langs en op de eerste verdieping zal men je aan de inlichtingenbalie graag helpen. Was je nog geen lid van de HOB, maar heb je al een BruNO-pas van een andere Nederlandstalige Brusselse openbare bibliotheek, dan kun je daar ook mee terecht.

 • paul

  Hallo,

  Ik ben een grote verzamelaar van Brusselse liedjes, verder sta ik ook met cd’s op rommelmarkten. Ik heb die cd van Jef van Maria alsook cd’s van Remy Ray en anderen. Alle cd’s (in prima staat – of nieuw) kosten bij mij 5 euro ! In men eigen verzameling heb ik ook nog een heleboel singels met Brusselse liedjes. Het is me niet om het geld te doen maar wel om men eigen verzameling aan te vullen. Het ene plezier is het andere, nietwaar ? Dus, misschien kunnen we wat Brusselse muziek ruilen.

  Groetjes paul

 • paul

  Wie Brusselse liedjes zoekt mag altijd contact met mij opnenen
  op 053 / 78 67 11 (liefst na 17 uur) of via variantfilm@belgacom.net

  Paul

 • Gilbert

  Aan de verzamelaars van Brusselse liedjes, ooit gehoord van “Pirre den Brusseleir” liedjes zanger
  met accordionist Lou van Dijck,uitgebracht op 78 toeren platen in de jaren 50.
  Tittels; T’es de famille – Zeg Thêreze – Germaine – en
  nog enkelle anderen. Wie geinteresseerd is, ik heb de platen thuis liggen …..

 • Van Roy Cornelia

  wij hebben wel interesse voor T’es de famille, zeg therese – Pirre de Brusseleir graag condities dank u
  tel 02/xxx.xx.xx (nr weggestreept door BrusselBlogt)

 • nachtergaele Jan

  Het doet altijd deugd om nog eens het mooie Brussels te horen.Zelf ben ik geboren in Schaarbeek en heb daar 18 jaar gewoond.Sinds 1971 zijn we dan met de ouders verhuisd rond het Gentse waar ik nog altijd woon.Na al die jaren ben ik het nog niet gewoon die mentaliteit van Oost-Vlaanderen.Die Brusselaars,menslief,het is uniek en mag zeker nooit verdwijnen.Mensen met een hart op de juiste plaats wat mis ik ze.Regelmatig spoor ik nog eens terug naar Schaarbeek,maar wat is dat toch véél veranderd.Waar zitten die vele Vlaamse Brusselaars van vroeger ???Mocht het mogelijk zijn met een groep regelmatig samen te komen,ik deed mee.

 • versteldt william

  zoek voor het toneel het liedje wie gaat er mee naar dhelle iemand een tip

 • Smiske van Muilebeik

  Salukes,
  Ik ben een Brusselse amateurzanger: ik cover gekende melodieën in het Brussels en treed over het algemeen op voor privé verenigingen. Graag zou ik mijn terrein naar Brusselse of Vlaams-Brabantse cafés/brasseries of gemeenschapscentra willen uitbreiden. Wie kan mij daarbij helpen ?
  Heb geen website, maar kijk op Facebook van Smiske van Muilebeik, of tik gewoon deze woorden op het net.
  Bedankt op voorhand