Ontdek je plekje #45

Een nieuwe opgave. Waar vertellen deze schijnbaar gelukkige kinderen een niet al te vrolijke boodschap, zij het wellicht na het nodige kwade opzet?

Sorry voor de kwaliteit van de foto, maar voor de doordenkers onder ons kan dit een extra tip zijn…

Share
 • Niet zo eenvoudig om te bepalen waar de foto is gemaakt. Dat de foto onscherp is kan bijvoorbeeld betekenen dat het object beweegt, dat het bestoft (vuil) is, of dat er een ruit tussen de fotograaf en het object zit.

  De niet al te vrolijke boodschap is alleszins van een Franstalige auteur afkomstig.

 • Ik heb het alvast gal gezien. Maar ik ben mij niet zeker of het

  a) deel is van het Recyclart-project in de tunnel onder de spoorwegverbinding aan het station Kappellekerk, de verbinding tussen Huidevetterstraat en Priemstraat of

  b) in de tunnel tussen Paleizenstraat en Vooruitgangstraat is, waarvoor zou spreken, dat het foto misschien door de raam van een tram 25, 55 of 56 is genomen?

 • Net als Malte zeg ik hier de “Thomas”-tunnel (b) πŸ™‚

 • Steve

  Klopt: deze muurschildering is, net als een hoop andere muurschilderingen, te vinden in de tunnel onder de treinsporen bij de halte Thomas, die dus de Vooruitgangstraat met de Koninginnelaan verbindt. Het opschrift is er hoogstwaarschijnlijk pas later bijgeschreven πŸ˜‰ .

  De kwaliteit van de foto is enerzijds te verklaren door het feit dat hij uit een rijdende tram is genomen (eigenlijk de 94, malte πŸ˜‰ ), anderzijds het feit dat die tunnel nogal een donker hol is. Ik heb de foto dus flink wat moeten opsmukken om hem wat lichter te maken.

  De drie kussen zijn dus voor malte en mich; jullie zullen wel eerst iemand moeten zoeken die ze wil geven. In de buurt van de tunnel zou dat wel moeten lukken!