Irisfeesten: Hooverphonic

Hooverphonic

Gisterenavond, Grote Markt, gratis en voor niks: Hooverphonic in concert. Ik had daarbovenop nog eens het geluk om dit concert mee te kunnen maken vanop het balkon van het stadhuis, dit dankzij een kwisje op FM Brussel. Zoals Frank zegt, het was misschien een beetje routineus in het begin (hoewel ik weinig last had van slechte klank, maar ik stond dan ook pal boven de geluidsinstallatie, PA heet dit, geloof ik), maar hoe meer de sfeer in het publiek groeide hoe beter de groep zich in zijn vel begon te voelen. De bandleden zijn echte podiumbeesten, hoewel ze het niet allemaal op dezelfde manier uitten. Alex Callier enerzijds als publieksmenner, Geike (wat een stem) gaat volledig in haar muziek op.

Met àlle klassiekers en één voorsmaakje voor het album die in september volgt, kreeg het publiek een ware party voor zijn Irisfeesten.

Voor een paar gelukkigen was er dan nog een Meet & Greet gepland. Hoewel ik vreesde voor een saaie bedoening à la audientie, ontvouwde deze M&G zich als een kleine privé-party waarbij bescheiden Geike zich als elegante gastvrouw ontpopte. Ook de andere bandleden kwamen vrij spontaan met iedereen praten. over zichzelf, het optreden en het feit dat ze op de komende optredens nog meer tipjes van de sluier (het aankomende album) zullen lichten. Reden te meer om uit te kijken naar de volgende concerten

Karen & Raymond
Me, Alex & Karen
Hooverphonic
Hooverphonic 23.56.10

Share
 • Wat die klank in het begin betreft: de bassen waren ok, maar de midden- en hogere tonen stonden in het begin te stil naar mijn smaak, wat gaandeweg gecorrigeerd werd. Ik kan me voorstellen dat dat hogerop, boven het grote publiek, minder opviel 😉

 • DoN

  Ik was er ook en heb ondanks het vele volk en de slechte plaats toch wat fotokes kunnen maken:
  http://www.flickr.com/photos/didierjouret/sets/72157600180709286/

 • Man, Geike is aan het veranderen :-/

 • Trouwens dinsdag in de Orangerie 😉

 • trouwens: “danku bruno”
  😉

 • bruno, merci! ik wist wel dat ik u kon strikken met een sms’je over korte rokskens 🙂

 • @ Mich: wij verwachten uw verslag 🙂

  @ Bruno & Mike: dit verdient nadere toelichting 😉

 • frank: luisteren naar de radio, dan had je verstaan waar het over gaat 😉

 • @ Frank:
  je moest sms-en naar de radio.
  drie vragen beantwoorden.
  en zo kon je vorige week elke dag een m&g winnen met hooverphonic.

 • Bruno, dat deel van het verhaal is mij zo helder als pompwater. Ik was enkel geïnteresseerd in die korte rokskens 😉

 • héhé.