Air Libre wil beslag leggen op ‘De Val van Icarus’

Als er geen schot komt in de zaak van de geluidsoverlast rond Brussels Airport zal de Brusselse actiegroep Air Libre vanaf volgende week beslag laten leggen op goederen die eigendom zijn van de Belgische Staat. Lees en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

 • Stemcomputers afgeschreven De federale verkiezingen van 10 juni worden normaal gezien de laatste voor de huidige generatie stemcomputers. Of ze vervangen worden, is nog niet duidelijk. Niet iedereen heeft namelijk evenveel vertrouwen in het elektronische stemsysteem.
 • Brusselplan Open VLD wil meer geld voor hoofdstad Open VLD Brussel zal 500 miljoen euro extra vragen voor het Brussels Gewest bij de communautaire ronde voor de verdere staatshervorming. Dat staat in het Blauw Brusselplan waarmee Open VLD in Brussel-Halle-Vilvoorde naar de kiezer trekt.
 • MIVB stelt nieuwe snufjes nabije toekomst voor De metrostellen en trams van de MIVB zijn de afgelopen maanden al van uitzicht veranderd, maar er staan nog heel wat andere veranderingen en innovaties op het programma. Op dit moment vindt in Finland het internationale congres rond openbaar vervoer plaats, de ideale gelegenheid om de nieuwe snufjes te ontdekken.
Share
 • En als je wil weten hoe dat schilderij er dan juist uitziet:
  De val van Icarus (Pieter Brueghel de Oudere)

  Kijk maar eens of je Icarus ziet vallen!

 • Tom

  Wat gebeurt er eigenlijk met dat geld (of schilderij) dat Air Libre krijgt? Dat komt toch niet stomweg in de zakken van die mensen terecht hoop ik?

 • @ Peter: rechts onderaan, onder het schip, zie je nog net de benen van Icarus in zee 😉

 • tommy1975

  Ik vraag mij dat ook af, wat gebeurt er met dat geld? Wordt dat verspreid onder de mensen van dat comité of onder alle Brusselaars?

  Lijkt mij toch absurd, dat ik als Belgische belastingsplichtige die in Bxl woont boetes zou moeten betalen aan een Brussels actiecomité dat ik feitelijk een pain in the ass vind, en zogezegd mijn belangen verdedigt.

  Als die mannen dat proces winnen is dat eigenlijk een beloning voor alle zagers en klagers.

  Kan er eens niemand van Brusselnieuws of zo dit eens uitzoeken.
  Of Douglas De Coninck?

 • Karl

  Ik vind de meeste actiekomitees een pain in the ass en sommige eisen zijn ronduit absurd en egoistisch.
  Het is eigenbelang.
  Sommge klachten snp ik maar al te goed maar er zitten teveel comboys tussen.

  Sommige eisen zelf de sluititng van Brussel nationale luchthaven stel u voor (behlve als ze zelf op vakantie trekken natuurlijk)

 • Lou

  Eigenlijk is de oplossing voor die hele problematiek van de geluidsnormen heel gemakkelijk op te lossen. Zaventem ontslaat alle Brusselaars, schrapt het Frans als taal op aankondigingen en borden en verbiedt zijn personeel voortaan nog Frans te spreken. Wedden dat Brussel in minder dan een week bijdraait.

 • tommy1975

  Ik vrees eigenlijk dat er niet zoveel Brusselaars werken op de luchthaven…

 • Tom

  kunnen we niet gewoon een groep buitenlandse (niet BXLse, niet VL, niet Waalse) objectieve wetenschappers en andere relevante mensen een eerlijke oplossing laten bedenken, en die dan gewoon uitvoeren? Ipv Vlaanderen dat met Brussel onderhandelt en rechters en actiecomités.

  IPV getouwtrek tussen 5 partijen (Vlaanderen, Brussel, noordrand, Oostrand, Air Libre), gewoon een team onafhankelijken (die aanvaardbaar zijn door al die partijen) het laten beslissen. Een beetje zoals bij rechtzaken waar een jury gekozen wordt door beide partijen.

 • Joris

  De oplossing lijkt me anders vrij simpel: als er teveel lawaai is in bepaalde wijken van Brussel door opstijgende vliegtuigen, dan moeten die wijken misschien beter ontruimd worden. Het is toch niet verantwoord mensen zo dicht bij een lawaaierige luchthaven te laten wonen? Voor hun eigen bestwil kunnen die maar beter verplaatst worden. Ganse wijken onteigenen dus, tot nut van’t algemeen. Daar kunnen die klagers toch niets op tegen hebben? Uit de gevarenzone gehaald worden op kosten van de staat, perfect toch?

 • tommy1975

  http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053933/page.htm?newsID=1180507087

  Het is zover, die fundi’s van Air Libre gaan hun zakken vullen op kosten van de belastingbetaler!

  Ik word daar erg kwaad van. Naast Zaventem gaan wonen en dan zagen over vliegtuigen… surrealisme is in België uitgevonden.

 • Albert Rosner

  Zou er een verband zijn tussen het verlies van een kwart van de stemmen in Brussel en de vliegtuigenoverlast ?

  Op de website van het BIM kun je zien dat op sommige plaatsen tussen 100 en 250 overvluchten (met dBA >65) per dag zijn (vanaf 6 uur ‘s ochtends) en tussen 10 en 50 ‘s nachts (23.00 – 06.00 uur).

  Haren :

  http://www.ibgebim.be/soussites/carto_stations_bruit/PDF/NMT30_1_gr_jr_nl.pdf
  http://www.ibgebim.be/soussites/carto_stations_bruit/PDF/NMT30_1_gr_nt_nl.pdf

  Evere :

  http://www.ibgebim.be/soussites/carto_stations_bruit/PDF/NMT31_1_gr_jr_nl.pdf
  http://www.ibgebim.be/soussites/carto_stations_bruit/PDF/NMT31_1_gr_nt_nl.pdf

  Molenbeek :

  http://www.ibgebim.be/soussites/carto_stations_bruit/PDF/NMT34_2_gr_nt_nl.pdf
  http://www.ibgebim.be/soussites/carto_stations_bruit/PDF/NMT34_2_gr_jr_nl.pdf

 • Tom

  wie verliest er stemmen?

 • Albert Rosner

  @ Tom

  In het Brussels Gewest gaan het aantal stemmen naar Nederlandstalige politici fors achteruit en in de Rand rond Zaventem is er een sterke tendens om te stemmen voor MR omdat die opkomen voor de afschaffing van het spreidingsplan waarmee Bert Anciaux ervoor gezorgd heeft dat hinder naar hun zone verschoven werd.
  zie de uittreksels hieronder.

  maandag 11 juni 2007 – Brusselnieuws
  Vlaamse partijen verliezen in Brussel
  In het Brussels Gewest gaan de Vlaamse partijen er allemaal op achteruit, behalve Groen! Ook werd er opvallend minder voor Nederlandstalige en tweetalige lijsten gestemd in het Gewest.

  Alleen al in de Kamer verloren de Vlaamse partijen in het Brussels Gewest 17.626 stemmen in vergelijking met de verkiezingen van 2003. Toen stemden nog 70.326 mensen voor een Vlaamse partij, gisteren waren dat er nog maar zo’n 52.700.
  ….
  http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053933/page.htm?newsID=1181543766

  Verfransing schrijdt voort – De MR wint meer in de Rand dan in Brussel. De discussie over de splitsing zal nog verharden.
  Vliegtuiglawaai klinkt door in uitslag
  Tom Ysebaert BRUSSEL … In het sterk verfranste kanton Zaventem (met Zaventem, en onder meer de faciliteitengemeenten Kraainem en Wezembeek-Oppem) wordt de MR de grootste partij (22%, bijna 2% erbij). … De radicalisering aan Franstalige kant belooft niet veel goeds voor een oplossing van dat andere probleem in de regio, de geluidshinder rond de luchthaven van Zaventem. De MR-FDF roept het hardst om de afschaffing van het spreidingsplan, maar CDH en Ecolo doen daar niet voor onder. SP.A-Spirit, het kartel met de architect van het plan, Bert Anciaux, gaat samen met de SP.A achteruit….

  De Standaard – 11 juni 2007