Vietnamees restaurant Little Asia

Little Asia

Ik ben gisteren voor de tweede keer gaan eten in Little Asia, het Vietnamees restaurant in de Sint-Katelijnestraat. De vorige keer kwamen we binnen na een inval (“ja, dit moeten we zeker nog eens proberen”) en aangezien het restaurant al “volgereserveerd” was, kregen we een plaatsje toegewezen vooraan, op een soort stoelkrukken. Wat ik niet erg aangenaam vond qua zithouding, maar het geserveerde voedsel was van goeie kwaliteit. Daarom gisteren een tweede poging, nu wel met reservatie.

Ik ben gestart met de Canh Mieng Ga, kippesoep met engelenhaar. Dat engelenhaar moet een soort Aziatische vermicelli zijn, de kippenbrokjes dreven rond in de soep die verder op smaak was gebracht met wat citroengras. Mijn hoofdgerecht was de Nem Nuong, gegrilde brochettes van scampi en varkensvleesballetjes. Dit werd geserveerd met een soort pannenkoekvelletjes (ik heb geen idee wat de naam daarvoor is) waarin je de brochettes met wat begeleidende groenten kon oprollen en in een bijgeleverd sausje doppen. Ondanks mijn spreekwoordelijke onhandigheid bij dit soort tafelarbeid vond ik ook dit uiterst lekker. Mijn tafelgenote genoot ondertussen van Bo Xao Rau, rundsvlees met gemengde groenten en basilicum, waarvan een snelle hap mij ook wel kon bekoren. Afgesloten met banaanbeignet met vanille-ijs, die ik gemengd heb met een deel van de kokosbeignet van mijn disgenote, en ook hier kan ik niks negatiefs over verzinnen.

Het restaurant is smaakvol ingericht, en de bediening uiterst vriendelijk en (minstens) tweetalig. De manier om mijn hoofdgerecht te “prepareren” werd mij uiterst bekwaam uitgelegd. Samen met een aperitief en een fles Pinot Noir van 375 ml (we deden kalm aan met de drank gisteren) heb ik 80 euro uitgegeven, duurder dan je doorsnee Aziatisch restaurant, maar de klasse van de zaak en de kwaliteit van wat je geserveerd krijgt rechtvaardigen deze prijs zeker. Ik kom graag nog eens terug.

Little Asia, Sint-Katelijnestraat 8, 1000 Brussel, 02/502 88 36, gesloten op zon- en feestdagen.

Share
 • tommy1975

  Ik ben met mijn aanstaande al elfendertig keer in de Little Asia geweest, het is ons favoriete (en enige Azia(- Japan)tische resto) in Bxl. Steeds vriendelijke tweetalige bediening, goede wijkaart en lekkere gerechten. Als je de eerste keer komt zijn de voorgerecht assortimenten erg ok.

  Btw, wij zitten graag aan de barkrukjes vooraan, het heeft iets meer intiem, vind ik.

 • ik nam ooit ‘s datzelfde hoofgerecht: fantastisch idd hoe ze je uitleggen hoe het te bereiden-rollen. en je hebt enorm lekker gegeten.
  in de keuken werkt ook elvendertig man, en het is er superdruk,
  maar daar merk je helemaal niks van terwijl je er zit.
  het verhaal van de eigenares is ook mooi: met haar ouders als vluchteling aangespoeld in een klein oostvlaams dorpje
  en dan op eigen houtje naar brussel getrokken en met dit fantastisch restaurant begonnen.

 • Gast

  Ben student in Brussel en woon in de sint-katelijnestraat, en ik vind het gewoon geweldig om er naartoe te gaan (als m’n studentenbudget het toelat :-)) Ben erondertussen al vaak geweest en zowat de halve kaart al geproefd, en ik moet zeggen, het blijft me bekoren. Dit is zeker een aanrader, één van de beste aziatische restaurants van BXL / België zou ik zou zeggen, constante kwaliteit, en inderdaad, zeer vriendelijke en meestal tweetalige bediening, reserveren is inderdaad noodzakelijk 🙂