Nieuw! Nouveau! New! Bxlblog.be!

bxlblog.be

Met veel plezier verwelkomen wij heden onze Franstalige zus! Jawel, u leest het goed, brusselblogt.be heeft sinds vandaag (uitgerekend op mijn verjaardag, maar ik durf dit nog aan het toeval toe te schrijven) een Franstalige tegenhanger: bxlblog.be.

Initiatiefnemer van deze métroblog bruxellois is Mich, Brusselse blogger, die ook bij ons regelmatig een bijdrage levert. Alles wat u bij ons niet kan vinden, vindt u zeker bij hen. U moest hen nu reeds in uw rss-feeds hebben staan!

Bxlblog.be, wij van brusselblogt.be wensen je alvast een lang en florerend bestaan….

Share
 • 🙂

  Hopelijk slaat het concept aan. We zijn alvast goed vertrokken 😉

 • Frank,

  Dankzij jou zag ik net dat de template wat bugs had onder Internet Explorer, thanks ! Het is nu gefixt (misschien opnieuw screenshotke maken?)

 • En blijkbaar word ik dan ook nog als spammer beschouwd. Hmmm 🙂

 • Mich, altijd alle populaire browsers checken als je iets ontwerpt 😉

  New screenshot, zoals gevraagd…

 • Was eigenlijk een domme fout dat niet eens aan het design lag 🙂

 • eds

  gelukkige verjaardag , xxx uit limburg

 • Ja, een gelukkige verjaardag he Frank 🙂

 • Gelukkige verjaardag en/et félicitations au nouveau né

 • francisvdb

  goeie!
  leuk dat we eens een andere kijk op de zaken krijgen. ik lees ook liefst verschillende kranten!

  ik had ook nog wat problemen met de template onder Safari 2.0 (en dat blijkt toch een stijgende groep, niet? 😉 )

 • POURQUOI?
  WAAROM?

  zijn er 2 verschillende blogs, eentje in t nederlands en eentje in t Frans? Waarom niet 1 ECHTE brusselse , dus tweetalige blog?

  Sorry, maar ik kan me echt niet vinden in deze ‘Vlaamse Brusselaars’ mentaliteit.

  Als échte ketjes zouden we toch gewoon samen moeten werken en het niet hebben over een “franstalige TEGENHANGER”

  Ik grijp niet snel naar de pen om mijn ongenoegen over iets te spuien maar dit moets me even van t hart … Jammer vind ik het , heel erg jammer dat we niet gewoon een tweetalige versie hebben
  DAT zou pas een Brussels blog zijn, niet?

 • jo

  Iets tweetalig in Brussel ?
  We weten allemaal waar dat toe leidt.

 • Joske

  Hey Nafta, ik denk dat je het helemaal niet zo somber moet zien hoor. Ten eerste wordt er heel wat gecrosspost. Dus de tweetalige mensen komen zeker aan hun trekken. EN er bestaat eigenlijk ook een tweetalige Brusselse blog, nl. ebrublog: http://ebrublog.blogspot.com/ 😉

  OK, ebrublog is wat minder druk bezocht waarschijnlijk maar soit. En niets verhindert de nederlandstalige/tweetalige tussenkomsten op bxlblog, noch de franstalige/tweetalige tussenkomsten op brusselblogt.

  Ik deel je pessimisme dus zeker en vast niet… Brussel kan heus verschillende stadblogs aan lijkt me!

 • @ Naftalina: in den beginne van brusselblogt is er nagedacht over Nederlandstalig of meertalig. Uit praktische overwegingen werd besloten te starten als stadsblog in het Nederlands. Toen later de perfect tweetalige Mich onze rangen kwam vervoegen, is die ook in het NL beginnen posten, en heeft hij na een aantal maanden het initiatief genomen om met enkele Franstalige bloggers bxlblog.be te starten. Je kan dus zeggen dat een en ander historisch zo gegroeid is.

  Vooral dankzij Mich zijn er nu wel degelijk contacten tussen brusselblogt en bxlblog, en wordt er nagedacht over een (of meerdere) gezamenlijke initiatieven, zoals bvb. een gemeenschappelijke overzichtspagina en/of een gemeenschappelijke rss-feed. Deze ideeën moeten echter nog rijpen en “vrucht dragen”, maar je hoort er binnenkort zeker meer van.

  Wat mij betreft mag er trouwens ook een Engelstalig luik aan dat initiatief gekoppeld worden, gezien het grote aantal expats in onze stad.

 • Ninke

  Ik deel de bedenkingen van Naftalina, maar een tweetalige blog lijkt me eveneens de realiteit geweld aan te doen. Een meertalig initiatief, zoals Frank voorstelt, geniet mijn voorkeur. Op die manier krijg je een mooi overzicht van een heleboel meningen over Brussel. De “Vlaamse Brusselaars” mentaliteit waar Naftalina over spreekt doet me huiveren. Het is een pijnlijk voorbeeld van hokjesdenken waar deze stad geen boodschap aan heeft. Op naar BruksellesBlogt zou ik zeggen!

 • NAFTalina

  frank – ah dat geeft wat achtergrond over het POURQOUI van de zaak:) laat maar komen die samenwerking met mich en de zijnen

  joske – niet pessimistisch, gewoon een vraag

  en ja ninke, die hokjesmentaliteit, daar huiver ik zo van, brukselblogt, ja! gewoon alle ketjes samen ongeacht afkomst, taal of wat dan ook

  intussen blijf ik gewoon de 3 verschillende blogs volgen:)