Brusselse palmbomen

Gezien? Er staan palmbomen aan de achterkant van de beurs (Zuidstraat).

Palmbomen achter de beurs

Natuurlijk sta ik erachter dat stad Brussel de straten opfleurt met wat groen (bij deze een dankjewel). Maar palmbomen? Ik waande mij plots in een Zuiderse streek. Misschien willen ze hiermee anticiperen op de opwarming van de aarde?

Geef mij maar de bloemen aan de voorkant van de Beurs (geraniums, niet?), veel minder exotisch.

Share

AboutTineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie. Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,... Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.
 • francisvdb

  ach ja, alles wat me doet denken aan een zuiderse sfeer accepteer ik met de glimlach. wat mij betreft: leve de palmbomen 🙂

 • Onlangs las ik in een advertentie voor ‘n duur polshorloge “global warming proof”, hetgeen ik ‘n beetje naar het cynische overhellen vond. Welnu, ook Brussel gaat er nu van uit dat er geen weg meer terug is, tropisch en een strand tot aan het klein kasteeltje…

 • Kunnen palmbomen tegen urine ?

 • francisvdb

  aaah.. dàt zou de reden kunnen zijn 😀

 • pipi

  zeg zagevent die palmbomen zijn de maxxx, bruxelles is zo al grijs genoeg ! …of had u liever een cactus gehad?

 • Tom

  Zonnebloemen zijn ook wel leuk:

  http://brussels-farmer.blogspot.com/

 • Het strand aan het kanaal kadert in een doordacht project, dat zorgt voor leven in de stad. De palmbomen lijken me eerder een los inititatief, dat zo’n kader mist.
  Maar begrijp me niet verkeerd: ik ben er meer blij om dat de stad zorgt voor groen, dan dat ik het moeilijk heb met dat hier palmbomen staan. Als ik moet kiezen tussen geen groen of palmbomen, dan kies ik ook de palmbomen.