Jacques Simonet is niet meer

Jacques Simonet, de burgemeester van Anderlecht, is vanmorgen aan een hartaanval overleden, zo valt net te lezen op onder meer Brusselnieuws en Vrtnieuws.net. Simonet was een van de grootste namen binnen de Brusselse MR en heer en meester in Anderlecht, net zoals zijn vader Henri. Hij is ook twee keer minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geweest en heeft nog een jaartje gediend als staatssecretaris in de vorige regering.

Hij was amper 43 jaar en laat een vrouw en twee kinderen na. En wellicht ook een enigszins onthoofde MR in Brussel en Anderlecht….

Share
 • wimkess

  …. Jacques Simonet is niet meer….
  …..Simonet was een van de grootste namen binnen de Brusselse MR en heer en meester in Anderlecht….
  Dat is het ….. hij was heer en meester….in Anderecht….
  Bedoelt men hier het einde van een “Monarchistisch” tijdperk ?
  Volgens Wikipedia de vrije encyclopedie :
  “Monarchie is van origine een regeringsvorm waarbij alle macht bij één persoon berust”.

 • Jo

  Vond eerlijk gezegd ook wel wat bijzonder veel aandacht aan besteed, aan het overlijden van een fils à papa. Bijna een volledig journaal op TV Brussel. De relevantie ontgaat me. Zijn CV is nu ook niet zo indrukwekkend, en veel heeft hij voor de Vlaamse gemeenschap in Brussel niet betekend (in tegendeel vermoed ik).

 • Steve

  Ik vond juist dat er (met name op de landelijke media) erg weinig aandacht aan besteed werd. Jacques Simonet was natuurlijk een fils à papa, maar hij was ook wel een van de grote kopstukken binnen de MR geworden. Als een vergelijkbaar politicus bij een Vlaamse partij zou sterven, zou het wel hele dagen in het nieuws zijn, ben ik zeker.

 • Tom

  t Was wel een van de meest geziene koppen op tvbrussel/telebruxelles. even vaak of vaker dan picqué.

 • Jo, dus er zou slechts aandacht aan hem moeten worden besteed als hij een Vlaming was geweest ?

 • Jo

  dat heb ik niet gezegd. (nuance aub)
  Ik vond dat er te veel aandacht aan besteed werd in verhouding tot zijn gewicht. En een vlaamse brusselaar is toch wel relevanter voor vlaamse media.
  Daarentegen : de dag dat Maingain dood valt zal natuurlijk wel groot nieuws zijn in de vlaamse media

 • Albert Rosner

  Ik vond z’n retorisch talent nogal indrukwekkend en vooral dan z’n snelheid hierin.
  Ondanks het feit dat Brusselse poltici allemaal afhankelijk zijn van partijleiders van Wallonië en Vlaanderen, en als dusdanig niet op dezelfde manier voor hun kiezers kunnen opkomen als dat in de twee buurgewesten het geval is, vind ik het belangrijk dat het Brussels Gewest sterke politici heeft.
  Jacques simonet was er één van, denk ik.