Op de pot in de Markten

WC De MarktenVanwege een anonieme sanitaire reporter:

Er wordt op de diverse blogs en fora nogal wat afgeklaagd over rokers. Laat ons even wat lager kijken.

Gemeenschapscentrum De Markten, hartje Brussel. Onder dat GC is een café-restaurant met een schitterend terras. In hoeverre het Gemeenschapscentrum en het café iets met elkaar te maken hebben is mij onduidelijk, al kan ik wel stellen dat voor vele Nederlandstalige Brusselaars het terras van dit etablissement zijn rol als “Gemeenschap” en “Centrum” uitstekend vervuld.
Het beste terras van Brussel, naar mijn bescheiden mening.

En toch. Jarenlang al klagen wij over de bediening, iedereen heeft wel een “weet je hoe lang ik hier toen al dorstig zat”-verhaal in z’n mouw. Gelukkig is dat ondertussen veranderd. Tijd dus om een nieuw pijnpunt aan te kaarten: “Hoe kan het, dat een prachtige etablissement, met zo’n fijn cliënteel, met hoogstwaarschijnlijk een stapel subsidies, zo’n fijne lokatie en zo’n terras, … zijn toiletten zo laat wegkwijnen?! Ik lijk soms wel te plassen in een verlaten kraakpand! Moet dit nu? Als de toiletten van Johan’s Walvis er ook zo zullen uitzien, dan ga ik gewoon in het Kanaal.”

Zo, dat moest er even uit.

Share
 • Ik ga bijna altijd op het terras er juist naast zitten, dat van de Paon Royal: lekker ouderwetse maar degelijke bediening, bolleke De Konink van t vat (ja die Antwerpse roots gaan nooit weg) en een kraakheldere wc waarop niks aan te merken is. En de omgeving is juist dezelfde, lekker onder de “buumkes”.

 • de toiletten in de walvis zien er zo uit:
  http://brackeblogde.wordpress.com/2007/06/16/who-can-beat-this/

 • plum

  Hi! Net terug van vakantie in de States. Er valt veel op te merken mbt de amerikaanse leefwijze, maar één van de dingen waar zij toch veel beter scoren dan wij: netheid overal!!!
  Waar je ook gaat, ook al is de infrastructuur verouderd en wordt het dagelijks vaak gebruikt, is het zeer zeer proper. Die mensen zijn zo paranoied dat ze alles zouden doen om geen microobje op te steken.
  Meestal vind ik de sanitaire installaties in de publieke ruimtes alles behalve proper. De eerste vraag, die veel mensen trouwens vragen aan het gezelschap: “Is het hier proper?” …

 • tuur voye

  de reden waarom die toiletten er zo vuil bij liggen is omdat deze toiletten bruikbaar, zijn en gebruikt worden door iedereen. cafe de markten heeft een poetsvrouw die elke ochtend de wc’s schoonmaakt. maar er lopen geregeld wat mensen de markten binnen die op de toiletten vanalles doen behalve de behoefte (vooral zwervers) en laten die wc’s vervolgens degoutant achter.

 • erik

  @tuur: yeah right.
  in de delhaize komen ook elke dag veel mensen over de vloer en daar is het wel proper.

 • pogonus

  Tja, in de Delhaize zijn er camera’s en/of spiegels, en bijna altijd ook enkele omstaanders in de buurt; ik denk dat dat menigeen toch aanzet om een beetje zijn manieren te houden. Toiletten daarentegen zijn plaatsen waar men zeker is van zijn privacy, en daar maken blijkbaar nogal wat mensen misbruik van.

 • erik

  Voila, de oplossing ligt voor de hand!
  Laten we het begrip “OPENbare of PUBLIEKe toiletten” nu eens letterlijk nemen…wedden dat ze proper blijven…;-)

 • pogonus

  Laat maar komen, die camera’s in de toiletten! Ik heb niets te verbergen. 😉

 • tommy1975

  Dat spijt me dan heel erg voor jou!

 • tommy1975

  Graptjeuh!