Ontdek je plekje #52

OJP 52

Welke plekje is dit?

(via Patrick Vanhoucke)

Share
 • kerk – speelplaats – water,

  ik weet het

 • ik ook, ik ook! :-9

 • links boven juist buiten het kader van dit foto is er een terrasje met zicht op water en goed eten – men waant zich even buiten Brussel …

 • wimkess

  Wat is een “Blog” of “Bloggen”

  De teksten op een blog worden geschreven vanuit een persoonlijk standpunt, en met een persoonlijke stem. Het draait om de meningen en visies van de auteur, de mens achter de website.

  Deze context vind ik totaal niet terug in de presentatie ” BLOG ”
  van Brussel Blogt.
  Het picante mag waarschijnlijk niet van de redactie “Brussel Blogt”.
  Ok. democratie mag zéker!

  wimkess

 • Tom

  van wikipedia:
  —-
  A blog (a portmanteau of web log) is a website where entries are written in chronological order and displayed in reverse chronological order. “Blog” can also be used as a verb, meaning to maintain or add content to a blog.

  Blogs provide commentary or news on a particular subject such as food, politics, or local news; some function as more personal online diaries. A typical blog combines text, images, and links to other blogs, web pages, and other media related to its topic. The ability for readers to leave comments in an interactive format is an important part of many blogs.
  —-

  Het onderwerp van deze blog is Brussel, en daar zijn chronologische posts over, mét comments, links naar andere blogs, foto’s, MP3’s en tekst. Gaat over voedsel (‘beste frietkot’ is al eens besproken), politics (Simonet was onlangs) en lokaal nieuws (Bonom).

  k Zie ni in hoe ge nog meer kunt voldoen aan deze definitie van blog…

  PS: is het een vijver?

 • wimkess

  Sorry Tom,
  Maar ik ben maar tot mijn 16de naar school geweest.
  En mijn kennis van de Engelse taal is niet zo echt goed.

  Uwen tekst via “Wikipedia” hiervoor moet men ook wat gaan nemen en
  gaan geven…Want in de ” Van Dale ” woordenboek ( een recente )
  vind ik het woord ” Blog – Bloggen ” niet terug.

  Ziet U, ik spreek Nederlands…
  U sreekt Frans…
  U spreekt Engels ….. Allemaal moedertalen…..
  Maar ik antwoord in mijn moedertaal.
  Dank U
  wimkess

 • Tom

  ok, sorry, ik had gewoon effe de eerste link geciteerd waar “blog” op gedefinieerd stond. In de Van Dale staat het inderdaad nog niet.

  In het Nederlands staat er: (http://nl.wikipedia.org/wiki/Blog)

  “Een weblog, of ook wel blog, is een website die regelmatig – soms meerdere keren per dag – vernieuwd wordt en waarop de geboden informatie in antichronologische volgorde (op datum) wordt weergegeven. Wie een weblog bezoekt, treft dan ook op de voorpagina de recentste bijdrage(n) aan. De auteur biedt in feite een logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Meestal gaat het hier om tekst, het kan ook om foto’s (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast) gaan. Weblogs bieden hun lezers ook veelal de mogelijkheid om – al dan niet anoniem – reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten.”

 • En daarnaast:

  “Het picante mag waarschijnlijk niet van de redactie “Brussel Blogt”.
  Ok. democratie mag zéker!”

  Wat een totaal ongefundeerde uitspraak; ik denk dat er al véél ‘pikante’ en sceptische berichten hier zijn verschenen. En er is niet zoiets als ‘de redactie van Brussel Blogt’; Brusselblogt bestaat uit verschillende individuen die hun ideeën, opmerkingen, foto’s, informatie en andere nuttige/leuke dingen plaatsen.

 • In de goeie oude tijd van Usenet (dat overigens nog steeds bestaat en alive and kicking is) hadden we een verzamelnaam voor personages als wimkess. We noemden ze trollen en de wijsheid bestond erin ze te negeren.

  @ Richard en Malte: als jullie het weten, zeg het dan maar.

 • wimkess

  Zeg Steve….
  D e m o c r a t i e mag z é k e r….
  gesnapt….
  Ongefundeerde uitspraak…
  Hé vriend ik zit in den bouw.
  Ik weet wat ” Democratie” wil zeggen ( Democratie is een bestuursvorm. Het Nederlandse woord stamt af van de Griekse woorden δημος/dèmos, ‘volk’ en κρατεω/krateo, ‘heersen’, ‘regeren’; het betekent zoveel als ‘het volk regeert’.

  In een democratie is de voltallige bevolking soeverein en is alle autoriteit gebaseerd op de (minstens theoretische) instemming van het volk. Deze bestuursvorm is gebaseerd op het menselijke gelijkheidsideaal. Als iedereen vrij en gelijk in rechten en plichten geboren is (zoals in het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat) dan heeft ook niemand méér recht dan een ander om bepaalde wetten vast te stellen of beslissingen te nemen. Het implementeren van die theorie in de politieke praktijk is vaak niet eenvoudig en kent vele aspecten.

  U doet waarschijnlijk te veel aan politieke nonsens…

  wimkess

 • wat de naam is van het kerkje weet ik niet,
  dit is de locatie in Neerpede (Anderlecht)

  http://maps.google.be/maps?f=q&hl=nl&q=Haasstraat, 1070 Anderlecht, Anderlecht&sll=50.805935,4.432983&sspn=2.360636,4.768066&ie=UTF8&ll=50.825647,4.280505&spn=0.018434,0.037251&z=15&om=1

 • Misschien toch ook even reageren vanuit “de redactie” van brusselblogt.

  @wimkess:

  Wat is een “Blog” of “Bloggen”

  Ik verwijs graag naar de definitie die Tom hierboven meegeeft. Een blog (weblog) is uiteindelijk in oorsprong niks meer dan een electronisch dagboek, dat beschikbaar is via het internet. De definitie van “blog” heeft verder geen inhoudelijke implicaties, wel enkele technische, maar daar ga ik hier even niet op in.
  Dat een blog dus per se de allerpersoonlijkste impressies weergeeft van het individu dat de teksten schrijft, is dus geen vereiste. Gewoon iets signaleren, aankondigen of een foto plaatsen zonder commentaar kunnen ook perfect op een blog.

  Brusselblogt is een groepsblog – d.w.z. dat een aantal individuen regelmatig (de ene wat meer dan de andere) een bijdrage leveren. Dit gebeurt veelal vanuit een persoonlijk aanvoelen van wat leuk, relevant, of gewoon maar vermeldenswaard is. De enige echte voorwaarde is dat er op zijn minst een link moet zijn met Brussel (de stad, de agglomeratie, het gewest). Voor de rest zijn er niet echt regels. Al is er wel een stilzwijgende overeenkomst om terughoudend te zijn i.v.m. politieke onderwerpen: we berichten er af en toe wel over (de verkiezingen onlangs en de onverwachte dood van Jacques Simonet bvb.), maar we willen ten allen tijde vermijden dat op brusselblogt politici een forum krijgen, dan wel ongefundeerd in de grond geboord worden. Gezonde kritiek kan wel, zo lang de politici in hun waarde worden gelaten.

  En misschien wringt hier voor u het schoentje. Wat de doorsnee lezer van brusselblogt niet weet, maar wij uiteraard wel, is dat wimkess ons regelmatig via mail bestookt met commentaar op de burgemeester en schepenen van één bepaalde Brusselse gemeente. Hier vermoeden wij een duidelijk politieke agenda, waarvoor brusselblogt zich absoluut niet wil lenen. Uiteraard is met zo’n agenda niets mis, maar een eigen persoonlijke blog, waar die agenda klaar en duidelijk tot uiting komt, lijkt ons een geschikter forum voor dergelijke commentaar dan ons gezamenlijk project.

  De teksten op een blog worden geschreven vanuit een persoonlijk standpunt, en met een persoonlijke stem. Het draait om de meningen en visies van de auteur, de mens achter de website.

  Deze context vind ik totaal niet terug in de presentatie ” BLOG ” van Brussel Blogt.

  Mogen wij er u op wijzen dat er alleen al op de eerste pagina van brusselblogt enkele meningen en visies te rapen vallen: een gast bericht over de wc’s in De Markten en Peter laat iets weten over het beleid m.b.t. de maximumsnelheid in de Brusselse tunnels. Blader je terug naar de tweede pagina, dan vind je iets over de voorgenomen verhuis van de Zuidkermis naar de Heizel en een bedenking over de nieuwe aankleding van metrostation Sint-Katelijne (welke trouwens enkele boeiende reacties uitlokte van de kunstenaar zelve). Al deze bijdragen zijn mooie voorbeelden van persoonlijke visies van de auteurs. Het lijkt me dat uw argument dan ook niet opgaat.

  Tenslotte nog dit: brusselblogt beschikt niet over een “traditionele” redactie, de hier gepubliceerde teksten worden, met uitzondering van de enkele gastbijdragen, niet op voorhand door een eindredactie doorgelezen en goedgekeurd. Het pleit voor onze medewerkers dat desondanks de kwaliteit van de bijdragen best OK is. En dat willen we zo houden. Dit is wat een groepsblog dient te zijn, denken we.

  En vanaf nu graag reacties op Ontdek je Plekje 😉

 • wimkess

  wimkess = Trol
  Nogmaals wordt een Trol slechte genoemd.
  En Patrick Vanhoucke wie bent U?
  Nooit gelezen over zich democratisch te gedragen.
  Wimkess is geen verzamelnaam weet je.
  Wimkess komt van het oud Iers ( vroege Middeleeuwen ).

  Die politieke onwetende wijsheid toch…
  Zoveel mogelijk Engelse woorden gebruiken, dat maakt indruk.

  Groeten,
  wimkess

 • @ Wimkess: Wie ik ben kan je gemakkelijk ontdekken als je eens op mijn naam googelt. Ik heb weinig te verbergen. Wat uw naam betekent, wist ik niet. Bedankt voor de toelichting. Ik vind het altijd meegenomen om iets bij te leren.

 • Jo

  ik denk dat hier soms rare dingen gebeuren.
  soms zit ik echt tijd te steken in een reactie, ik plaats ze en een tijd later is die verdwenen. (ik vraag me af of deze blijft staan).
  Als ik dan een nieuw bericht plaats met de vraag waarom mijn reactie verdwenen/gewist is en volgens welke regels dat gebeurt, dan verdwijnt ook dat bericht weer.
  Ik heb in het verleden ook al foto’s ingestuurd. Nooit geplaatst, ook nooit reactie gehad. enz. enz. enz.

 • Ik heb net een commentaar van u uit onze spam-detectie gerescued (Akismet heet die), en normaal werkt die redelijk goed.
  Als je het nog eens ziet gebeuren, laat iets weten via brussel@blogt.be

 • Jo

  op mijn mails naar brussel@blogt.be heb ik toen ook geen antwoord gekregen.

 • Om dan toch even bij de zaak te blijven: het te ontdekken plekje is inderdaad de kerk van Neerpede (Anderlecht) in de Bloeistraat (de Haasstraat is in de buurt).

  Richard had het dus bij het rechte eind en ook Malte bedoelde waarschijnlijk Neerpede.

  Tja, ik weet nu duidelijk welk vlees ik in de kuip heb. De opdrachten zullen nog veel moeilijker moeten worden om jullie te verschalken. Met jullie toestemming (het moet ten slotte niet te eentonig worden met die opeenstapeling van ontdek-je-plekjes uit de lucht) doe ik graag nog een poging.

 • Tom

  De ontdek-plekjes vanop ooghoogte vind ik eigenlijk leuker. En die kan je niet vinden met gewoon wat google-earth afzoeken 🙂

 • @Jo
  Foto’s kan je kwijt op brusselblogtfoto@gmail.com.
  Ik kan me niet herinneren ooit een foto van jou ontvangen te hebben, al plaatst gmail sommige berichten ook automatisch in de spam-folder.

  Doorgaans krijg je een reactie als je iets opstuurt, enkel mensen die regelmatig iets sturen krijgen niet altijd een bedankje 😉

 • @tom, ik ook, maar mijn digitale fototoestel is kapott. Had totnogtoe twee ervan en alle twee zijn na meer of minder een jar al voor de vuilbak… Op zoek na een nieuwe wegwerptoestel – iemand een suggestie (zo goedkoop als mogelijk)?

 • wimkess

  Geachte Patrick Vanhoucke,
  Ik ben blij dat ik U wat kon toelichten over de herkomst van mijn
  naam.
  Nu dat U het zegt het Kerkje gelegen te Neerpede (Anderlecht).
  Waar Chiro Wacko zijn nieuwe lokalen nu heeft.

  Wist U daar niet ver vandaan heeft de gemeente Anderlecht een Fit-O-meter parcour voor honden gemaakt.
  Ik waarschuw U voor de eventuele gevolgen die hieruit kunnen voortvloeien, als U in de buurt gaat wandelen.
  Wij Anderlechtenaren betalen het gelach van de Anderlechtse ” Hondenpolitiek “.
  Dit laatste mocht ik waarschijnlijk niet vermelden…
  Het beste nog met uw web activiteit.

  wimkess

 • Ter info: in de elektronische Van Dale staat het woord weblog en blog wel. Het is overigens een Engels woord.

  blog (geen afbreking)
  /blX/ de (m.) & het; -s
  Eng., verkort uit weblog

  1 persoonlijk dagboek op internet

  (mijn excuses dat ik niet op het onderwerp antwoord, maar ik vond dit wel de moeite waard te vermelden)

 • William Blake

  Patrick Vanhoucke,

  Je schreef:
  “In de goeie oude tijd van Usenet (dat overigens nog steeds bestaat en alive and kicking is) hadden we een verzamelnaam voor personages als wimkess. We noemden ze trollen en de wijsheid bestond erin ze te negeren.”

  Het is geen wijsheid om iemand te negeren. Eerder een zwakheid.

  Hou daar rekening mee. Op forums van islamie.com en kifkif.be is iedereen die kritiek levert op moslims ook een troll.

 • wimkess

  Dank je wel William Blake.
  Ik ben zeer opgelucht dat U nog achter de democratie staat.
  En ik hoop hierbij dat de redactie van deze brussel blogt en Dhr,
  Patrick Vanhoucke het volgende citaat van Mevrouw Vanpévenage shepen van Anderlecht (MR FDF)(ik ben geen fan van haar, maar het klinkt wel)gaat ten harte nemen.
  Het citaat:

  Wij moeten voortdurende en herhaaldelijk de mensen sensibiliseren.
  Dat wil zeggen: overtuigen, tonen,gerusstellen, doen inzien, raad geven, aanmoedigen,opvoeden en het gedrag laten evolueren “.
  05 juni 2007

  wimkess