Ontdek je plekje #56

foto Hannes De Geest

Hannes De Geest bezorgde ons deze foto van een mysterieus plekje in brussel, wie weet waar en wat het is? Ik heb in elk geval geen idee.

Share
 • Koen Verheggen

  de Boulodrome van Jette. Straatnaam ken ik niet, misschien Leopold I-straat

 • jean

  De boulodrome is ook mijn gedacht, de ingang is volgens mij via de jules lahayestraat.

 • volgens mij de tennishal vlakbij meiser….

 • Stop met het publiceren van foto’s van mijn voordeur!

 • Ik denk ook wel de Boulodrome van Jette. Wordt die binnenkort trouwens niet gesloopt?
  Lijkt mij nogal laag voor een tennisveld.

 • Wat is in hemelsnaam een boulodrome?

 • Tom

  Ik denk ook dat het de boulodrome is, maar twijfel door dat flatgebouw. In Ganshoren staan wel van dat soort gebouwen, maar niet zo dicht bij de petanquebaan (tenzij ik een over het hoofd zie)

  De petanquebaan wordt gesloopt voor sociale woningen. Erg spijtig dat ze dat daar gaan volbouwen zo’n mooi groen gebied.

 • Zulke ballongebouwen staan ook nog elders, ik gok eens op Terdelt. Daar ken ik enkel de voorkant ervan en dit hier moest dan voor de achterkant doorgaan met het oude kerkhof van Schaarbeek achteraan…

 • Hannes De Geest

  Het is inderdaad de boulodrome (een overdekte petanquehal dus) van Jette in de Jules Lahayestraat 188. Na 19 jaar trouwe dienst als populaire wijkkantine met levend meubilair en pintjes aan spotprijzen en als beruchte uitvalsbasis van Petanqueclub Esseghem (die meermaals Belgisch kampioen werd in haar categorie), gaat de boulodrome een dezer dagen onherroepelijk tegen de vlakte om plaats te maken voor 65 sociale woningen. Na enig protest belooft de gemeente nu om ernaast een nieuwe boulodrome te bouwen, ten vroegste binnen 2 jaar. Als de petanqueclub tegen dan nog leden heeft ten minste… want intussen staat PC Esseghem op straat, niet meteen de ideale plaats om aan competitie te doen. Erger is dat de wijkbewoners het nu zonder kantine moeten stellen. Enfin, proficiat aan iedereen die dit plekje zo snel geraden heeft!