Vlamingen drinken naakt

Vlamingen drinken naakt
Dit is de NL en de FR versie van een reclame voor William Lawson’s whisky (voor de speurders onder ons: foto genomen in de Kinepolis Brussel). Zoals je kan zien is voor de franstaligen drinken in een bos al decadent, terwijl het voor ons vlamingen al naakt drinken moet zijn voor het ons iets doet.

Share
 • Elias

  Mensen die Nederlands spreken zijn wat mij betreft niet altijd Vlaming, net zoals mensn die Frans spreken niet altijd Waal zijn.

 • pogonus

  Blijkbaar heeft men in de Nederlandstalige versie het begrip “puur natuur” iets radicaler geïnterpreteerd. (Naakt is namelijk natuurlijker dan aangekleed.) Misschien zou men volgens de gangbare opvattingen eerder van de Nederlandstaligen wat meer preutsheid verwachten dan van de Franstaligen, maar ja, ” ‘t kan verkeren”, zoals Bredero al wist, en vooral: tijden veranderen.
  Maar wat ik wil zeggen: ik ben niet geneigd dit geval als een gebrekkige vertaling te catalogeren.

  Terzijde nog dit: een goeie whisky drink je puur; het zou gewoon zonde zijn om er cola bij te kappen. Wie zijn whisky aanprijst als geschikt om in cocktails of breezers te mengen, maakt voor mij dus geen goede beurt.

 • Pingback: Le monde selon Izo | HTTPParty Juillet 2007()