Stuten in den Hof 2007

Eva & Wim(meke)

Deze week kan je tijdens de middagpauze weer naar Boterhammen in het Park, de jaarlijks terugkerende reeks lunch-concerten aan de kiosk in het Warandepark, en steeds een welkome verpozing tussen parlement en paleis, in deze crisistijden.

Elke dag twee concerten, maar aangezien mijn middagpauze slechts een uur bedraagt, dien ik te selecteren. Gisteren heb ik even mijn neus aan het venster gestoken tijdens het concert van Zeker Weten (Caribbische klanken in het Antwerps), vandaag keek ik reikhalzend uit naar Eva de Roovere. Teleurstellen deed ze niet, integendeel, Eva is als Napels (na haar gezien te hebben kan je vredig sterven). Zo wat alle nummers uit haar solo-debuut De Jager passeerden de revue, er was een aanstekelijke versie van Robert Palmers Johnny and Marie (in het Vlaams werd dat dan Tony en Wendy), en er was special guest Wimmeke Punk, als ik me niet vergis een neef van De Roovere.

De komende dagen kan je nog gaan kijken naar o.m. Axl Peleman, Yevgueni, Fixkes, The Violent Husbands en de enige echte Miek en Roel. (Trouwens op dezelfde lokatie bij valavond, Feeërieën!)

Share
 • Maar in tegenstelling tot aangekondigd waren er geen gratis boterhammen en stella’s.

 • Moet je daar geen bon uit de Standaard voor meebrengen of zoiets?

 • Fiel

  Inderdaad,

  De bon uit De Standaard is the Magic Key to boterhammen en Stella. Al 2 dagen van genoten. ‘t Zijn goei stuut’n trouwens.

 • Jammer dat ik er niet woon 🙁

 • Jammer dat ik net iets te ver werk. Ik zou anders alle dagen gaan kijken. Ben nogal fan van Nederlandstalige muziek.

 • Vandaag waren het de Fixkes (niet gezien) en Het Zesde Metaal. Zij zongen in West-Vlaams (denk ik) – voor mij niet altijd even verstaanbaar…

 • Anton

  Fixkes was bijlange niet zo goed als Eva de Roovere. Ze hebben nog een leuk liedje over Stabroek, maar verder klinken ze veelal hetzelfde. Er was wel weer veel volk en aanschuiven voor de broodjes. De krantenhandelaars hebben het intussen nog altijd niet goed begrepen, want De Standaard is in de Ravesteingalerij om 12u al uitverkocht. Tant pis pour moi!

 • vrienden van het nederlandstalige lied;
  momenteel roopt de reeks ‘een cruywaegen vol muziek’ ten eind in jari’s jaren. (deze avond pascal smet, volgende week de laatste afl met bert anciaux)
  en binnenkort hoort u de reeks ‘fluisteren in het park’: diepgaande gesprekken met boterhamartiesten over de niet evidente roeping als nederlandstalige zanger in een alsmaar internationalere wereld.
  check zeker: http://www.fmbrussel.be/programmas/jaris_jaren.aspx en http://myspace.com/jarisjaren
  groeten vanwege jari & arnout