Brussel: autoluw

In Brussel geweest zondag.  Brussel was voor de gelegenheid autoluw.  Met de nadruk op luw want de taxi’s scheurden uw neus bij wijlen van uw gat.  En als mijnheer auto niks te zeggen heeft staat mijnheer fiets nogal op zijn strepen.  Meermaals bijna van de sokken gereden door een dolle mountainbiker of een enthousiasteling met een trotinette.  Om over de rollerskaters maar te zwijgen!  En dan dat volkje met hun buggy’s nog…!  

Bijna frieten gegeten op de Kunstberg en helemaal gedanst in de koning zijn voortuin.  Jaja de koning zijnen hof zat voor de gelegenhied vol bio-kraampjes en pseudo-wereldmuziek.  Koeien, geiten, paarden…  Iets verder, metrohalte Schuman.  De Cinquantenaire was overspoeld door snobs die Pineau des Charante lurkten en Scapa om hun lijf hadden.  Dat kan nooit de bedoeling geweest zijn van de Schotse vlag.   Qua hoogheidswaanzin is Leopeold II hier nooit echt ver weg.

Goed! De metro is bij deze veel buggyvriendelijker bevonden dan de trein, dankuwel MIVB.  Best cool, bijna buitenland.

Ah, zoals verwacht van een commerciële zender was vtm ook van de partij, iemand had zeker ’sms 4040′ gedaan en jah, dan weten ze in Vilvoorde ook hoe laat het is natuurlijk.  Ze hadden nog net Jean Marie en zijn clan thuisgelaten.   Zij hebben hun eigen parade in een mondaine Vlaamsche badplaats.  Dat is geweten.  De enige BV die wij konden spotten was Marc Didden in de Dansaertstraat.  En mijnheer Didden is sowieso meer V dan B.  

Share
 • Dat treft, ik heb Marc Didden ook gezien de zondag….

  En die ordeloosheid van fietsers en skaters, die is al erger geweest de voorbije jaren. Ik zag best veel fietsers die braaf stopten aan een rood licht en zo, maar dan komen er natuurlijk altijd de waaghalzen die daar voorbij komen geraast; best gevaarlijk soms, vooral omdat er af en toe nog bussen en taxi’s tussendoor kwamen.

  Een fijn initiatief, maar hoe de burger het verkeersreglement doen respecteren?

 • Jona

  Beste de flikken keken zelfs niet naar de reglementen van de wegcode.
  Zij reden met drie naast elkaar van aan het metro station Bizet tot aan metro station Het Rad op de Bergense Steenweg.

  Een volgwagen hadden zij blijkbaar ook nodig. Want stel u voor indien
  ze een platte band zouden hebben.

 • Pingback: ChâteauBrys » Blog Archive » links for 2007-09-25()

 • Francesco

  Op zo’n dag mijden fietsliefhebbers de centrale lanen. Alternatieven: Vorstlaan, Lambermontlaan, Houba de Strooper, Mettewie, Ninoofsesteenweg, ik noem maar wat.

  Ik vond de taxis juist heel voorkomelijk. Met wat het stelletje ongeregeld met hun tweewielers op de Louizalaan uitspookten hadden ze reden genoeg om hun claxon unisono te laten loeien (we waren op weg naar de Rooseveltlaan, nog zo’n alternatief). In doordeweekse omstandigheden zijn taxis juist het grootste gevaar voor fietsers.

  En ik heb eindelijk de Dupontstraat naar boven kunnen fietsen (van Noordstation naar de Vlekho), ook al kwamen in de laatste meters de flikken naar beneden (ik kon nog net naast hun door). Dat kan alleen maar op een autoloze zondag.

 • putte

  Er valt misschien nog een en ander te verbeteren, maar ik vond het alvast een zeer geslaagde editie waarin inderdaad de taxi chauffeurs zeer voorkomend waren (in tegenstelling tot wat ik de vorige edities heb gezien).

  Opvallend was onze doortocht in de Anspach laan, waar alleen het geroezemoes van de volle terrasjes te merken was. Fantastisch !

  wat mij betreft, elke drie maand een dergelijke zondag.