Ontdek je plekje #70

Waar is dit?
En ook: wat is het?

Share
 • valer

  Dit is in de Emile Jacqmainlaan, maar wat het betekent… geen idee!
  Heeft het iets te maken met die “woordpalen” die daar ook staan, en iets verder aan het Brouckère?

 • Volgens mij is dat het Franse woord voor “voor”.

 • Gilles

  Dit is inderdaad het voetpad van de Emile Jacqmainlaan met een kunstwerk van Peter Downsborough. Een kunstenaar die leeft en werkt in Molenbeek.

 • idd en er staan daar nog werkjes van Downsborough, die zwarte palen met letters

 • en de diepere, intellectuele betekenis?

 • ‘Als ik een mens was en geen steen, wenste ik jullie om me heen’, staat ergens op een muur in Amsterdam.
  Dus, poëzie om de grijze stadsreuma te behandelen, niet? Het zijn volgens mij allemaal verbindingswoorden (pour, mais,…) die hij in het straatbeeld zet om er een levend gedicht van te maken. Enfin, dat is wat ik er op een veel te late avond van dacht te kunnen maken.
  Zoiets mag veel meer gebeuren – al ben ik geen participatiedecreettijger ;-).

 • @dirk: ik voel mij overtuigd door uw mooie woorden.

 • Tom

  Heeft het niet te maken met dat franstalige cultuurhuis in de jacqmain? Theatre National

 • tommy1975

  Pour, was dat niet ooit een progressief franstalig blad waar de Vandenboeynantsen en de Bonvoisins zwaar op de korrel in werden genomen? En waarvan de lokalen in brand werden gestoken, en dat daarna ophield te bestaan?