Ingezonden: Old England

Een foto van Misterf: de Old England aan de Hofberg waarin het Muziekinstrumentenmuseum gevestigd is. De Old England werd gebouwd in 1899 naar een ontwerp van architect Paul Saintenoy en geldt als een van de mooiste voorbeelden van de art nouveau in Brussel. Sinds 2000 is het MIM er gevestigd.

Old England - foto Misterf

Heeft u ook een leuke foto van Brussel? U kan deze steeds opsturen naar foto@brusselblogt.be!

Share
  • Sorry, maar de commentaar is niet korrekt. Het musiekinstrumentenmuseum is NIET IN het Old England gebouw gevestigd. Ze gebruiken er enkel de gelijksvloersverdieping voor vestiaires en ticketverkoop. In de bovenste verdieping zit een pachter, die een café-restaurant uitbaat war men voor de uitzicht betaald en de ontvang zo vriendelijk is als in de toenmalige DDR: voor fantoomklanten gereserveerde tafels om niet te veel moeten werken…
    Voor de rest is het gebouw leeg. het museum bevind zich in het hoekgebouw ernaast. Ik vind het steeds nog een skandaal, dat zo’n mooi gebouw door het musiekinstrumentenmuseum als lege doos en uithangboord kan worden misbruikt in plaats er een invulling voor te zoeken die het gebouw werkelijk gebruikt.