Kia verbreekt contract met Brussels na racistische uitspraken.

De Belgische eersteklasser FC Brussels mag stilaan van een crisis beginnen spreken. Vandaag besliste de hoofdsponsor van de club, Kia, om zijn contract eenzijdig te verbreken. Aanleiding voor deze beslissing waren de racistische uitspraken van voorzitter Johan Vermeersch.

Johan Vermeersch verontschuldigde zich wel al op de site voor deze uitspraken, maar voor Kia is de maat vol.

Commercieel manager, Gino Gylain, zegt verrast te zijn over het stopzetten van de overeenkomst. “Dit is een enorme aderlating voor de club want de autoconstructeur was onze hoofdsponsor.”

Ja noenkel, c’est pas un cadeau…wa paasde doe van?

Bonsoir Clara

Dikke Zimme

Share
 • Bwa, Vermeersch heeft het vooral een beetje zelf gezocht…

 • Niemand wil de ondergang van FC Brussels, maar de reacties van speler Zola Matumona en van hoofdsponsor Kia Motors op de uitspraak van Brussels-voorzitter Johan Vermeersch bewijzen wel dat gratuite uitlatingen die naar racisme rieken niet kunnen. En blijkbaar komen sommigen pas tot dat inzicht als men hen in de portemonnee tast. Het weze een voorbeeld.

 • Vince

  Het woord ‘gratuit’ gebruiken is de laatste dagen wel een echte hype aan het worden.

 • Vince

  btw, ik vind de uitlatingen van Vermeersch beneden alle waardigheid van een voorzitter.

 • Frank schreef:

  Vermeersch reageert

  Ja, natuurlijk reageert Vermeersch. Wat had hij anders kunnen doen? Erg overtuigend klonken zijn excuses echter niet. Waarmee ik niet wil beweren dat zijn uitlatingen aan het adres van Zola Matumona werkelijk racistisch bedoeld zouden zijn. Vermeersch schijnt echter gewoon de ernst van zijn uitspraken niet in te zien en biedt zijn excuses niet aan uit overtuiging, maar louter omdat hij met deze zaak verveeld zit. Als ik de beelden op Sporza.be bekijk dan maakt hij ook een erg hoogmoedige indruk. Bovendien is zijn uitleg verward.

 • Ik heb Vermeersch nog nooit anders dan verwaand en arrogant weten overkomen, da’s gewoon zijn manier van doen denk ik. Het maakt het inderdaad wel moeilijker om uit te maken of hij het meent, of enkel aan damage control doet.

 • De plooien tussen FC Brussels-voorzitter Johan Vermeersch en de Congolees Zola Matumona zijn dinsdag gladgestreken. De Congolees laat alle klachten vallen, doet zijn contract uit bij de Brusselse club en breekt met advocaat Laurent Denis. Hij herneemt ook de trainingen bij de eersteklasser en is zaterdag inzetbaar voor het competitieduel tegen Dender.

  Vorige week had Vermeersch tijdens een groepsgesprek racistische uitlatingen naar het hoofd van de Congolees geslingerd. Matumona verbrak daarop zijn contract, maar keerde na een persoonlijk gesprek met Vermeersch op zijn stappen terug.