Spuiten zonder schaamte aan Ribaucourt

Gebruikte spuiten op de grond. Handtasdiefstal. Beveiligingscamera’s die op niemand indruk maken. Handelaars en buurtbewoners klagen steen en been over de overlast aan de metrohalte Ribaucourt. “Ik zeg je: als er niets gebeurt, dan komen er serieuze problemen,” vertelt ex-drugsgebruiker Pascal V.T.B. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Guy Vanhengel (Open VLD) wil herfinanciering VGC Collegevoorzitter Guy Vanhengel (Open VLD) vraagt een herfinanciering van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) om een coherent Vlaams beleid in Brussel te kunnen voeren.
  • Brandweer voor drie miljoen euro opgelicht De Brusselse brandweer heeft drie miljoen euro verloren aan een schimmige deurwaarder. De man zou gesjoemeld hebben met de inning van ambulancefacturen. De brandweer dient een klacht in.
  • Winterpret krijgt ‘Belgisch Weekend’ Het is ondertussen al een gekende formule geworden. Vanaf 30 november wordt het centrum van Brussel-Stad opnieuw volledig ondergedompeld in een winterse gezelligheid, want dan gaat de zesde editie van Winterpret van start. Nieuw dit jaar is het ‘Belgisch weekend’ dat op 22 en 23 december gevierd wordt.
Share
  • ‘Als de dieven toch actie ondernemen, dan mogen de bewakers niets doen, want dat is de bevoegdheid van de politie.’

    Dat is niet eigen aan Ribaucourt. Denk dan bijvoorbeeld aan het volgende probleem: De bewakingsdiensten van een universiteit mogen niet fouilleren e.d., enkel een eventuele wettelijke verdediging (zonder wapen, bien sur). Maar de politie is niet toegelaten op sommige universiteiten. Gevolg: Er is al wel eens een bende heel lucratief bezig geweets op een universiteit. Meestal stopt dat wanneer studenten zelf het heft in handen nemen.

    2e punt is dat dat om eerlijk te zijn in die buurt zeker en vast niet nieuw is. Ex-druggebruikers die menen dat er problemen van gaan komen kunnen dan ook met een korreltje afkickverschijnsel genomen worden.