Brussel in Beeld – Week 49 & 50 (2007)

Dubbel-editie! Terug van weggeweest met de fotoselectie van de afgelopen 2 weken. De foto’s bewijzen dat deze donkere dagen geen belemmering hoeven te zijn voor mooie beelden.

Noordwijk

Foto hierboven: Noordwijk van Bruno Dumon

Rue du Framboisier

Foto hierboven: Rue du Framboisier van plαdys

Schaerbeek (Photoshop abuse II)

Foto hierboven: Schaerbeek (Photoshop abuse II) van Snarf.be

crossing trains Miniature

Foto hierboven: crossing trains Miniature van PrakticaMTL5

....    ....

Foto hierboven: …. …. van ie-fotografie

welcome to my street

Foto hierboven: welcome to my street van c0ntr3j0ur

morning sun rue dansaert

Foto hierboven: morning sun rue dansaert van terges

Rogierplein

Foto hierboven: Rogierplein van .Marsman

2007-11-19 On the bus home

Foto hierboven: 2007-11-19 On the bus home van Squonk11

Shopping °°°

Foto hierboven: Shopping °°° van * michel clair *

Céline & Kojak ¬ PC028487

Foto hierboven: Céline & Kojak ¬ PC028487 van Lieven SOETE

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

AboutTineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi’s, fotografie,…
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.

 • de moddersporen in die foto van Bruno Dumon, dat is om schrik van te krijgen 🙂

 • mar

  Een keer per week kom ik er met de fiets en de kinderen voorbij, en telkens stoppen we op de brug voor het uitzicht. Het is er zo mooi!!! In de mist, in het halfdonker, in het felle zonlicht. Er komt nog een heel stuk bij langs links, met nog wat beroemde torens. Op de modder liggen soms de raarste dingen, nu bijvoorbeeld een hele collectie cd’s.

  En aan de andere kant van de brug is de reling nu afgebroken, daar hangt politielint rond. Weet iemand wat daar gebeurd is? Met een auto er door ofzo?
  Aan die kant, die een veel minder spectaculair zicht heeft, zie je een boot, ook wel raar in Brussel.

 • Straf, die eerste plaat. Kijk maar ‘s naar deze van drie dagen ervoor: flickr.com/photos/donfrodo/2092377611/ 🙂

 • Een mooie dubbele selectie, dus echt wel het wachten waard.

  De foto Noordwijk van Bruno Dumon is van een onaardse schoonheid. Een beeld uit een thriller, maar toch ook idyllisch. Een vreemde combinatie.

  In eerste instantie kreeg ik bij het bekijken van de foto een déjà vu van de film Hostel (2005) van Eli Roth. Voor de liefhebbers van het genre.

  Meer in het algemeen doet het beeld me een beetje denken aan de braakliggende industrieterreinen die vaak het decor vormen van de betere gangster- en maffiafilms.

 • frédéric, het verschil tussen de 2 foto’s is dat Bruno Dumon de foto wel aan de BrusselBlogt pool had toegevoegd en Don Frodo niet. 😉
  Ik vind die van Dumon ook wel veel beter, maar de gelijkenis is heel frappant. Dat de foto bewerkt is, is ook duidelijk, maar dat maakt hem niet minder goed.

  Waar is die brug precies dan?

 • G

  Kan dat zijn dat die foto getrokken is in de Samberstraat of Dieudonné Lefèvrestraat te Molenbeek?

  …want daar heb je een prachtig zicht op de site van T&T en op de Noordwijk

 • mar

  Precies daartussen: de brug in de Emile Bockstaellaan.

 • De brug die de Jubelfeestlaan met de Bockstaellaan verbindt, op de grens tussen Molenbeek en Laken. Nog een interessante brug trouwens op de Dubrucqlaan (als je vanop deze brug naar de andere kant kijkt), en even verder: de klassieker voor zwart/wit opnames in schemerdonker is het brugje achter de verbrandingsoven (leeuwoprit).

 • Bruno Dumon

  frédéric: het is puur toeval hoor, ik moest in de buurt zijn, en wist dat ik de vorige keer spijt had m’n camera niet bij te hebben. Er zullen er nog wel velen zijn die dat plaatje reeds geschoten hebben. Ik heb geluk gehad: eerst was er nog zon, tien minuten later was het aan het stortregenen.

  Tinike: de foto is inderdaad wat ‘vergeeld’, misschien wat teveel, mijn laptopscherm heeft een redelijke ontrouwe kleurweergave.

  Patrick: bedankt voor het mooie compliment!

 • Die foto is helemaal niet té ‘vergeeld’, vergeeld geeft enkel een probleem als je 30 procent of meer gaat vergelen om op een automatisch zonsondergang effect te komen, zoals sommige camera’s zoals de mijne een automatische setting hebben.

  Wat net uniek is aan die foto vind ik is dat hij, althans op de originele grootte, tegelijk idylisch mooi is én het gevoel geeft dat je er staat (en met een beedje goodwill geeft het mij een soort oud/nieuw Brussel gevoel tussen bovenkant en onderkant). Dus, complimenten 🙂

 • Inderdaad, Bruno heeft dat heel mooi gezien vanaf de brug op de Bockstaellaan. Ik kom er regelmatig en het is telkens anders.

  Het jammere ergens is dat de foto er kon komen omdat men nu al jaren niet weet wat met de site van Thurn en Tassis aan te vangen. Misschien gewoon zo laten om fraaie kiekjes te kunnen schieten? 😉

  Bral en een aantal buurtbewonersgroepen lobbyen al lange tijd met uiteindelijk weinig resultaat. Tenzij iemand ondertussen weet heeft van een officiële nieuwe bestemming?

 • Als er al iemand zou proberen een nieuwe permanente bestemming door te drukken vermoed ik dat die op zich dood wordt gelobbied door de tijdelijke evenementen die er doorgaan. Niet dat die succesvol zijn (tenzij je een doodleeg BIFFF of een in de fik gevlogen Couleur Café een bijster succes wil noemen), maar wel genoeg ‘juiste’ personen er achter om dat niet zo makkelijk te maken.

 • Over het in de fik gevlogen Couleur Cafe van 2007 kan ik niet oordelen, maar het jaar daarvoor was ik er wel, en het was zeker een succes – tropische hitte en helemaal uitverkocht…