nomineer je favoriete volkscafé

FM Brussel gaat op zoek naar hét brusselse volkscafé. en Jij kan ons daarbij helpen. Ken je een volkscafé in jouw buurt of ben je er zelf stamgast? Laat het ons dan weten en nomineer hier je favoriete volkscafé uit brussel en omgeving.

Share
 • Thijs

  Is wel toevallig, heb gisteren nog een 2-tal cafés doorgemaild en ze staan trouwens al online: Cirio & Greenwich. Weliswaar niet zozeer om hun volks karakter, maar ze zijn wel authentiek.

 • tommy1975

  De juiste sfeer is ook belangrijk. Bvb ‘s winters verkleumd het Goudblommeke binnenstappen voor warme uiensoep.

  Maar het Goudblommeke is misschien niet (meer) volks genoeg?

 • Anton

  Een café waar ik lang geleden geweest ben en dat ik mij als volks herinner is gelegen op de hoek shuin tegenover het stripmuseum. Ik weet niet meer hoe die straten heten (Zandstraat en Sint Laurensstraat?) en de naam van het café heb ik nooit gekend.

 • @Tommy1975: als je er niet meer mag roken is het niet volks genoeg 😉

  Maar wat doet l’Archiduc daar? Een café waar je moet aanbellen kan toch bezwaarlijk een volkscafé worden genoemd. En er zijn nog andere redenen.

 • tommy1975

  “De Zates” aan de schelde die er wel in staan zijn echt wel een vb van volkscafé, daar is de vloer nog gestampte aarde.
  Iedereen die ooit de dodentocht heeft meegedaan kent het wel, de kiekens komen er tussen je glazen wandelen.

  Maar qua volksheid is dat misschien iets te ver voor Brussel.

  Btw, je mag er wel roken!

 • johnnyboy

  Café Buggenhout in Mollenbeek!!

  Vlak bij de uitgang van de voetgangersbrug aan metro Beekkant…

 • Café Ganda in Schaarbeek, Helmet. Ben er één keer toevallig geweest. Heel erg bruin, volks, rokerig en natuurlijk voorzien van een paar biljarttafels. Ook tweetalig (of drietalig, als je Brussels erbij rekent 😉 ), toen ik er was althans.

 • Raar dat ‘t Kapiteintje er niet bij staat. Toch?

 • Thijs

  Eén van m’n beste café-ervaringen heb ik in Asse meegemaakt. In café De Zwaan heb ik voor het eerst oude Geuze & Lambik gedronken. Wat een ervaring!
  Liza -dacht ik me herinneren-, de oude cafébazin tapte nog bier uit een porseleinen tap, een héél vriendelijke madam. Naar verluid heeft ze het café stopgezet na een (gewapende) overval…erg erg jammer. Iemand enig idee of het café ooit weer zal opengaan (of misschien is het al terug open)?

 • Indien dat kaffeetje met en al wat oudere dame achter de toog werd al dan niet gewapend overvallen, zal de kans vrij klein zijn dat ze opnieuw openen vrees ik. Je kan altijd eens het nummer proberen vinden.

 • bruno.fm wou deze avond een telefoontje doen met de waardin van café de zwaan, maar ze is nog steeds blijkbaar erg getraumatiseerd door de overval…
  wisten jullie dat de vroegere waard en waardin van de roskam nog steeds boven de roskam wonen?

 • Schuin tegenover het stripmuseum is de Meiboom… ik ging daar vroeger soms met klanten ne spaghetti eten, niet slecht!

 • erik

  Nog een volkscafé dat zijn deuren sluit: La fourmilliere of bij Kets op het Roupe plein naast de Comme Chez Soi. Morgen Woensdag is de laatste dag -(

  De dochter van de Soi zou het overgenomen hebben om er …. hopelijk niet te veel aan te wijzigen maar ik vrees dat het volkse er wal zal afgaan…

 • Aansluitend op voorgaand comment :

  BRUSSEL – Véronique Wynants, dochter van de bekende chef-kok Pierre Wynants, gaat een nieuw café openen naast de Comme Chez Soi op het Rouppeplein in het centrum van Brussel. Het café komt in de plaats van La Fourmilière, het authentieke Brusselse café dat naast de Comme Chez Soi is gelegen en woensdag de deuren sloot.

  ‘Een deel van het authentieke interieur zal behouden blijven, maar niettemin zijn er grondige renovatiewerken nodig. Onder meer de elektriciteit moet volledig vernieuwd worden’, zegt Véronique Wynants.

  De werken aan het nieuwe café starten volgende week en zullen tot volgende zomer duren. Dan gaat het nieuwe café open. Het is Véronique Wynants, een van de twee dochters van Pierre Wynants, die samen met drie vrienden het café zal uitbaten.

  ‘Het wordt een café met democratische prijzen, waar we ook kleine hapjes zullen aanbieden. Ik ben ervan overtuigd dat er een grote vraag is naar een dergelijk café in de buurt’, zegt Véronique Wynants.

  La Fourmilière was tientallen jaren een belangrijke ontmoetingsplaats van sportorganisaties, communisten en socialisten en is een stuk Brusselse geschiedenis. De uitbater van het café, de Brusselaar ‘Mille’ Kets, huurde het pand sinds de jaren ’50 van de familie Wynants. Hij besloot onlangs om ermee te stoppen.

  Een naam voor het nieuwe café is er nog niet. Volgens Véronique Wynants is het wel zeker dat de naam La Fourmilière verdwijnt. wle

  Van de Standaard-site.

 • erik

  09/09 gaat bovenstaand café open. De naam hangt nog niet uit ….

 • Kate

  “bebo(p?) café” geloof ik gezien te hebben

 • erik

  Inderdaad “B(e)BO”
  In een of andere taal zou dit “Drinken” betekenen…

 • Elke

  In de Meiboom hebben ze de beste pasta die ik ooit gegeten heb! Ik ga er zelfs iedere week!!
  Ze hebben het oude interieur bewaard, echt prachtig!

 • Mark

  Elke,

  Ik ben het volledig met je eens. De Meiboom heeft de beste pasta! Dat zie je ook aan het feit dat het elke dag bomvol zit rond de middag.Je moet eigenlijk rond 10u ‘s ochtends reserveren wil je kans maken op een vrije plaats.