Freddy Nieuland

Freddy Nieuland, voor heel veel lezers tot voor vandaag een onbekende Brusselaar, was drummer bij The Wallace Collection. Naar het schijnt zong hij 1 keer mee, en wel wanneer ze een wereldwijde hit scoorden. Hij overleed vandaag aan de gevolgen van een slepende ziekte. Hij woonde blijkbaar in de buurt van Flagey en toen ik daar woonde heb ik hem misschien wel een paar keer voorbij gelopen, zonder te weten dat hij een wereldhit inzong.
Om je geheugen even op te frissen: Daydream, dé hit van The Wallace Collection

Ik denk dat mijn pa dit nog op vynil heeft…

Share
 • Ik herinner me Freddy Nieuland als persoon enkel van het optreden op 0110, waar die voor het eerst sinds jaren nog eens optrad, en uiteraard Daydream zong. Daydream was trouwens, samen met Seven Horses in the Sky van The Pebbles en Dominique van Soeur Sourire, het Belgische sixties-popnummer, en als dusdanig haast constant aanwezig in mijn jeugd.

 • Mijn innige deelneming aan familie en vrienden.

  én, had ook nog graag meegegeven: Kylie zou jaloers zijn op de dansjes in de bijhorende geweldige videoclip.

 • Ik vind het best een mooi nummer.
  En die dansjes zijn inderdaad super grappig.

 • Decoux Eddy

  eerst en vooral innige deelneeming aan heel de famillie van “freddy Nieuwland ” hij is nog mijn bovenbuur geweest in de sixtees in Laeken en ik heb hem enkele keren zien en zeker horen drummen als ik een 7 jarig ketje was,een hele lieve mens,een fantastische artiest met een mooie stem en veel te vroeg gestorven.Hij heeft wel meer liedjes gezongen maar “Daydream”was natuurlijk een wereldhit

 • Een uniek en begenadigd muzikant is uit ons leven verdwenen. Maar vooral ook een sympathiek artiest die niet de minste kapsones had, daaraan herkent men de groten. Talrijke muzikale hoogstandjes heeft hij geschapen, helaas zijn slechts weinigen ervan door de ondoordringbare structuren van de media geraakt. Drie prachtige elpees onder de Wallace Collection en 1 onvergetelijk album met zijn formatie “Daydream”. Een man die tot op het laatst nog nummers wou opnemen, wiens creativiteit nog lang niet uitgeblust was. Hopelijk komen al de parels die hij ooit creëerde ooit uit op een total-cd. Rust zacht lieve muzikant met de gouden stem.

 • steven

  Ik ben blij dat ik hem nog heb zien optreden op de Golden Years in 2006. Ik kan je verzekeren dat hij het nog altijd kon brengen. Koude rillingen, echt, om zo’n nummer dat echt geschiedenis gemaakt heeft, live te zien performen.