Brussel op lijst met mooiste boekhandels ter wereld

De Britse Guardian heeft een interessant artikel gepubliceerd met een lijst van de tien mooiste boekhandels ter wereld: op een zéér eervolle 7e plaats mag Brussel plaatsnemen met POSADA (http://www.posada.be/), te vinden in de Magdalena Straat / Rue de la Madeleine 29 te 100 Brussel (Proust zou nog fier zijn ook op zo’n mooie verwijzing…).

Natuurlijk zijn er in Brussel nog andere (verdwenen) monumenten voor de bibliofiel! Wie herinnert er zich nog de Plukvogel? Nog een favoriet is natuurlijk het statig-deftige Tropismes (waar ze nog prachtig kunnen kaften)

Share

AboutThomas

Thomas VAN WAEYENBERGE, geboren en getogen in Brussel, vader van 3 jonge kinderen, en actief in institutionele relaties op wereldvlak. Cosmpoliet die toch graag thuis komt in Brussel: “One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.” – Henry Miller. Interesse in fotografie, architectuur, urbanisatie en duurzame ontwikkeling. Contact: www.wacondah.com of vw.thomas@gmail.com. Foto’s op www.flickr.com/wacondah. Located at Schuman 6 – with an attitude.

 • Pijnlijk, dat verhaal van de Plukvogel.

  Zie ook het lijstje hier:
  http://www.brusselblogt.be/2007/07/08/nederlandstalige-boekenwinkels.html

 • laten we het Ivoren Aapje niet vergeten…een fantastische Nederlandstalige tweedehandszaak op het Begijnhofplein !!!!

  Het Ivoren Aapje is geen toren van melancholie, ivoor is niet de kleur van losgeld voor vluchtige bevrediging. Naar de boekhandel komen juichkreet en aarzeling, bloed en gedachte in de boog van de arendsneus, muziek, vlucht, ruimte.

  “Het leefde, al zittend, een leven dat de toets van levende handen lokte” (H. Teirlinck)

  Gespecialiseerd in Nederlandstalige en vertaalde literatuur, filosofie, geschiedenis, theologie, Duitse en Engelse literatuur. Allen daarheen !

 • Mr. Jang

  Is Posada binnenin de moeite? Ik kan nergens een foto vinden. Misschien is dit wel een bewust beleid. Zelfs op hun website is niet zo onmiddellijk een foto te vinden.