Brussel in Beeld – Week 3 (2008)

Week 3 alweer. De donkere tijden brengen nog steeds veel nachtfoto’s. Maar – gek genoeg – ook twee venster-terras-stoel-foto’s. Het zal de hang naar de lente wel zijn, denk ik dan. De foto van indyyann was speciaal voor deze rubriek bedoeld – en hij doorstond de selectie. Tenslotte blijft het station van Schaarbeek het uitstekend doen op foto.

Even dacht ik dat onderstaande foto in de Karthuizerstraat getrokken was. Daar hingen tijdens de kerstperiode veel paraplu‘s in de musicalsfeer. Misschien was er één gevallen. Maar het is ergens anders.

Singin in the Rain

Foto hierboven: Singin in the Rain van Imaginary.vision

evening blues

Foto hierboven: evening blues van bart_azare

velvet bridge

Foto hierboven: velvet bridge van sisms

LUVBXL

Foto hierboven: LUVBXL van indyyann

Foto hierboven: “au soleil”-communication van domat33f

no trains

Foto hierboven: no trains van sisms

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

AboutTineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi’s, fotografie,…
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.

 • Een mooie keuze!

  De foto “Singin in the Rain” is volgens mij gemaakt met zicht op de Schildknaapstraat, mogelijk ter hoogte van de Leopoldstraat of iets verder. Je herkent duidelijk de gesloten gebouwen van de Braziliaanse nachtclub, dan Gravcontrol (dat nu in de Lakensestraat is gehuisvest) en daarnaast het ook al gesloten chinese restaurant. Grappig, we waren er vorige week nog met een paar collega’s over aan het discussiëren. We vroegen ons af, of al die gebouwen door een promotor opgekocht zouden zijn om er een nieuw complex te zetten. Alleszins zou er daar dringend wat moeten gebeuren, want de buurt ziet er zo erg triestig uit.

  De foto “no trains” in het station van Schaarbeek vind ik ook heel geslaagd. De opeenstapeling van bordjes met de naam ‘Schaarbeek’ doe me een beetje denken aan het effect dat je krijgt als je twee spiegels op elkaar richt, of als je een videocamera voor een tv-scherm houdt dat op de camera is aangesloten. Je krijgt dan een beeld in een beeld in een beeld… ad infinitum.

 • “Singing in the rain” werd inderdaad getrokken vanop de hoek van de Schildknaapstraat met de Leopoldstraat waar de Nederlandstalige bibliotheek staat. Ik heb wel moeite om de “Velvet Bridge” te identificeren.

 • Is dat niet zo’n brug over de spoorweg in Schaarbeek?

 • Karl

  Inderdaad. In de buurt van de verbrandingsoven.

 • Maurice

  Die brug staat zelfs op de hoes van een oude cd van Helmut Lotti. (CD “Memories – BMG – 1993).

  p.s. betreffende de horizontale foto wegwijzer “18 brussel – bruxelles 22”. weet iemand de url waar hier een topic van geweest is op brusselblogt ? dank bij voorbaat.

 • Tom
 • Maurice

  Mercikes Tom.

  De foto op cd Lotti is o.a. terug te vinden op http://www.yezzz.com/auctions/35343256.html

 • Beste team van BrusselBlogt,

  De redactie van Medium4You heeft uw weblog, BrusselBlogt, bezocht en van zijn kwaliteit en originaliteit genoten.

  Wij vragen u daarom toestemming om eventueel een paar artikelen op Medium4You te kunnen publiceren, met name het stuk “Brussel in beeld – week 3” dat wij heel interessant vinden.

  Medium4You is een Belgische actualiteiten site waar ook sport, kunst en avontuur aan bod komen, en die de bijzonderheid heeft om tweetalig nederlands-frans te zijn.

  Medium4You is een gratis website bedoeld voor meningsuiting en debatten, toegankelijk voor iedereen. Deze website wordt ter beschikking gesteld van alle inwoners van België, en elders in de wereld, in de hoop dat zij zich dit medium van meningsoverdracht, experimenten en avonturen zullen toeëigenen.

  Elk artikel wordt gepubliceerd onder de naam die door de auteur wordt gekozen, en ook met verwijzing naar de website in kwestie.

  Wij zouden het eveneens appreciëren om met u te corresponderen en op eventuele vragen die u zou hebben te antwoorden.

  Medium4You is volledig gratis en zeer toegankelijk. U kunt de site op elk moment bezoeken, en u zelfs als redacteur laten inschrijven: http://www.medium4you.be

  Met vriendelijke groet,

  Het redactieteam van Medium4You

 • Pingback: Brussel in beeld - week 4 at BrusselBlogt()