Stem Brussel in de Monopoly World Edition

Monopoly

Brussel is één van de 68 genomineerde steden voor de nieuwe wereld-editie van het populaire spel Monopoly.

Eind 2008 komt de eerste wereldeditie van Monopoly op de markt. Parker Brothers lanceerde een enquête om uit te maken welke 22 wereldsteden een plaatsje krijgen op het bordspel. Ongeveer de helft van de 68 genomineerde steden zijn Europese steden.

Iedereen kan elke dag zijn stem uitbrengen op tien favoriete steden. De stad met de meeste stemmen krijgt de duurste locatie toegewezen.
via de standaard

Stemmen kan hier. Je kan elke dag opnieuw stemmen, en dat tot 28 februari.

Share
 • Gisteren op de 42e plaats, vandaag op de 39e! Komaan, stemmen!

 • En niet vergeten elke dag opnieuw te stemmen!

 • Ketchup

  Neen, vooral niet doen!
  We willen dze stad toch geen duur imago geven?

 • Zot! Bovenaan gaan we nooit eindigen! Brussel als een van de goedkoopste steden om een huisje op te zetten in Monopoly, klinkt dat niet mooi in de oren? We zijn al gestegen naar 37, we moeten binnen de top-22 zitten om in de wereldeditie te geraken!

 • Ondertussen weer 38ste. Maar het slechte nieuws is dat het percentage van Brussel (1%) steeds verder achterop hinkt tov. het percentage van de 20ste (nu al 1.7%). Meer stemmers nodig dus….

 • Anton

  Ik stem af en toe, maar heb er geen goede hoop in:

  Weinig Belgen, die dan ook nog eens weinig trots zijn op hun hoofdstad. Ik vermoed dat de sterk geïnformatiseerde, grote landen (of kleinere met een sterk nationaal gevoel) hoog gaan eindigen met hun hoofdstad. Maakt dat de stad daarom waardevoller? Slechts zeer gedeeltelijk me dunkt..

  We hebben een internationale stunt nodig, maar we zijn natuurlijk geen Hollanders. Dus jah, hopen op een mirakel.

  Blijven stemmen, beste vrienden..

 • belgske

  kunne ze int nieuws er nie wa meer aandacht aan besteden? ge hoort er nergens iets van, in engeland isda op de bbc geweest… maarja, die belgen

 • Het stond in het Nieuwsblad, verder niet gemerkt.

  Maar hou rekening, wie heeft er ondertussen al niet een monopoly-bord thuis? Alle ‘special editions’ e.d. (er was zo eentje met de nieuwe star wars films bv.) hebben commercieel nog betrekkelijk weinig succes. Dus veel gewicht heeft dit niet; Het lijkt me eerder een leuke marketing-stunt om in zoveel mogelijk landen in de pers te komen en stemmen te ronselen voor hun stad.

  Als het je zo erg interesseert, installeer een paar ‘vote-bots’ die automatisch e-mail adressen aanmaken op hotmail e.d. en elke dag gaan stemmen voor jou, direct een legertje gratis ‘Belgen’ 😉

 • Tom

  gratis Belgen?

  Op een dag op het Paleis:
  – “Sire, il n’ya plus de belges!”
  – “Pas de panique! Ik heb een vote-bot die belgen bijmaakt!”

  🙂

  Hint: nooit tegen Frédéric Nicolay monopoly spelen. Die speelt namelijk vals! Die koopt een geel vakje, zet er een café op, en enkele spelbeurten later is de ganse gele straat vertienvoudigd in waarde.
  🙂

 • Hollander

  Stem ook maar op Amsterdam die staat ook al niet meer bij de 1e 20.

 • belgske

  brussel stijgt amper, de procenten van de andere landen veranderen ook amper. ofwel komen er weinig stemmen binnen ofwel is het allemaal gelijk verdeeld. Als de VRT VTM radio programmas etc hier geen aandacht aan besteden zal brussel nooit tot bij de 20 eerste kunnen geraken aan dit tempo. er is dus meer nodig om nog 0.8% te stijgen. Ik heb btw al radio donna en q music aangespoord om hier aandacht aan te besteden. ik hoop dat iedereen toch zijn steentje gaat bijdragen aan het imago van brussel. t is nu al erg gesteld blijkbaar…

 • Weinig Belgen, dat is nog te bezien. Niet minder dan dat er Portugezen, Grieken of Tsjechen zijn in ieder geval.
  En wat dan nog, we weten intussen allemaal dat er niet alleen Belgen in Brussel wonen, integendeel. Dus er kunnen best ook andere nationaliteiten op stemmen. Brussel verdient in ieder geval zijn plaats. En ik denk niet dat je door monopolie een slecht imago als dure stad kunt krijgen. Dat imago wordt maar door één iets bepaald en dat zijn de prijzen.

 • Sam

  Allez, bord is dan toch uiteindelijk uitgekomen. Als ik zo zie welke steden er hebben gewonnen ist nie zo erg da Brussel daar niet opstaat.
  Wie heeft er ooit van Gdynia gehoord? (Havenstad in Polen), en de twee duurste zijn Montreal (hoofdstad Quebec – 2de grootste stad Canada) en Riga (Hoofdstad van Letland??).

  Washington staat er ook niet op, nog Berlijn of Strassbourg of Singapore (eentje die er eigenlijk wel op zou moete).