Brussel in beeld – Week 4 (2008)

Time goes by. Dit is alweer de vierde aflevering van “Brussel in beeld” dit jaar. Eerder uitzonderlijk voorzie ik elke foto van een lijntje commentaar.

Old city dusk

Foto hierboven: Old city dusk van symbiot. Met zijn grijs- en aardetonen ademt deze foto de sfeer van een Brussel uit langvervlogen tijden.

from haren to koekelberg

Foto hierboven: from haren to koekelberg van sisms. Redacteurs van BrusselBlogt hebben duidelijk een preoccupatie met treinstations. Stationfoto’s blijven het goed doen in deze rubriek.

fire damage near Kapellekerk

Foto hierboven: fire damage near Kapellekerk van vierkanthoofd. Een bevreemdend beeld dat er door de fisheye nog sterker op wordt.

Bruno FM in Goudblommeke

Foto hierboven: Bruno FM in Goudblommeke van PeterForret. In het midden op de foto natuurlijk Bruno Op de Beek van fmbrussel en BrusselBlogt. Links zien we nog de helft van Kris Van Camp, huidige uitbater van Het Goudblommeke in Papier en in een vorig leven nog de uitbater van het Café Nekkersdal in het gelijknamige gemeenschapscentrum in Laken.

curieus_zinnode0201129014

Foto hierboven: curieus_zinnode0201129014 van Lieven SOETE. Het vierkante formaat en de onscherpe achtergrond geven deze foto precies het intieme karakter dat het onderwerp nodig heeft.

Go away.

Foto hierboven: Go away van nathi_rhapsody. “Go away” heet deze foto, maar ik zou willen zeggen: “Please stay!” want nachtfoto’s als deze mogen er wat mij betreft meer worden gemaakt. Die voorliefde heb ik blijkbaar met mijn sister in crime Tineke gemeen.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

AboutPatrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.

 • dM3

  die foto van nathi_rhapsody kickt ass 😉
  lang leve mijn zusje ^^

 • Wat hebben wij toch goede fotografen. *zucht* (van genot)

  En inderdaad: we hebben een stuk dezelfde smaak, Patrick. Maar ik vermoed dat treinstations, nachtfoto’s en lichtjes het bij iedereen goed doen.

 • Tom

  Misschien moet ik maar eens met mijn camera naar ‘t station trekken vannacht…

  mijn favoriet is de Harenfoto. Wow.
  gevolgd door de foto van Rogier. Beide foto’s hebben trouwens gemeen dat de Koekeliek erop staat.

  Die foto van bruno vind ik minder. ‘t Is niet omdat er een BBBB (Bekende Brusselse Blogger Bruno) op staat dat de foto hier hoort.

 • Wat die foto van BBBB betreft (een geslaagde afkorting overigens), ik vind dat die hier wel op zijn plaats staat. Ik kan natuurlijk niet in Patrick zijn hoofd kijken om na te gaan welk selectiecriterium hij heeft toegepast, maar over het algemeen vind ik dat onze flickr-groep iets te veel (weliswaar veelal mooie) foto’s bevat van “stadslandschappen”, en iets te weinig van markante Brusselaars. Dat Bruno hier af en toe een postje pleegt in het kader van zijn radioprogramma is een toevallige bijkomstigheid.
  Overigens vind ik deze foto met voorsprong de beste uit de Goudblommeke-wint-prijs-van-beste-Brusselse-volkscafé-reeks, maar ja de gustibus, coloribus et mulieribus non discutandum est.

 • hoog tijd voor ‘n BrusselBlogt-fototentoonstelling.

 • Frank schreef:

  Ik kan natuurlijk niet in Patrick zijn hoofd kijken om na te gaan welk selectiecriterium hij heeft toegepast, maar over het algemeen vind ik dat onze flickr-groep iets te veel (weliswaar veelal mooie) foto’s bevat van “stadslandschappen”, en iets te weinig van markante Brusselaars.

  Wel, dat is goed in mijn hoofd gekeken. Het hoeven voor mij niet per se markante Brusselaars te zijn, maar in het algemeen vind ik inderdaad dat er nogal weinig foto’s met mensen erop worden geselecteerd. Misschien komt dat omdat het veel moeilijker is om een pakkende foto van een mens dan van een landschap te maken. De foto van Bruno vond ik ook als reportagefoto erg geslaagd.

 • Ik vind de foto eronder dan eerder geslaagd. Die foto van Bruno is me dunkt als zogenaamde ‘reportagefoto’ voor elke toevallige passant van nogal weinig waarde. Ik kan er alleszins als ik de tekst en uitleg er onder niet had gelezen vrij weinig uit afleiden en ik zou er ook niet echt lang naar kijken. En zelfs met de tekst erbij, zou ik het interview/reportage moeten horen me dunkt om er kop noch staart aan te krijgen. Ze straalt op zich niets uit. Als die iets meer gefocust was genomen naar wat hij wijst of met wat hij ook bezig is zou het misschien een heel andere context hebben, maar als het enige pluspunt is ‘Bruno staat op deze foto’, hou het dan maar op stadsfoto’s…ik vind die deze keer weer stuk voor stuk iets hebben.

 • Jemenfish schreef:

  Als die iets meer gefocust was genomen naar wat hij wijst of met wat hij ook bezig is zou het misschien een heel andere context hebben

  Het feit dat de foto dat niet doet, vind ik dan weer juist de sterkte ervan. De foto roept inderdaad de vraag op: “Waar is hij mee bezig?”. Als kijker word je zo betrokken partij, precies omdat je dat soort vragen gaat stellen. Het is m.i. juist de kracht van een reportagefoto dat hij niet de volledige werkelijkheid toont, maar ook de verbeelding van de kijker een rol laat spelen.

 • @ patrick.

  waar ik mee bezig ben?
  dat vraag ik mij soms ook af.

 • Tom

  wij dus ook, bruno 🙂