Heling in Brussel?

Dit gelezen op Brusselnieuws: “gestolen apparatuur te koop aan brouckèreplein“. En dan vraag ik mij plots af: is het een stadslegende, of zijn er écht winkels “die iedereen wel kent”, waar je 2de hands spullen kan kopen, die eigenlijk liever niet 2de hands waren geweest.
Om het nog mooier te zeggen:
-Er is ingebroken bij je thuis, in welke winkels ga je op zoek naar je eigen CD’s?
-Waar zou jij gaan shoppen voor een “gebruikte” mp3-speler?
-Wie zat er ooit op een fiets die hij later op de Zuidmarkt terugvond?
-Is het écht zo gezellig in de Brabantstraat?
-Ooit iets gekocht waarvan je eigenlijk wel wist dat het gestolen was?

Share
 • Henk

  Sowieso loont het ook om eens een kijkje te nemen op websites als http://www.2dehands.be Steeds meer boeven weten het internet te vinden. En de politie loopt achter.

 • Henk
 • Henk

  Hmm, mijn comments worden als spam gezien! Mijn idee was om ook op zoekertjessites als 2dehands.be rond te snuffelen. In nederland heeft zo eens iemand zijn fiets teruggevonden!

 • Geen spam, maar ‘to moderate’ – is bij deze gebeurd 😉

 • Als concertorganisator merk ik in Brussel dat het zelfs zover is gegaan dat ze sinds een paar weken vrij driest materiaal beginnen stelen *op* het podium. Zowel laptops als een hele CDJ cd-speler is verdwenen de kortste tijd *terwijl* artiesten optraden (om niet te beginnen over zaken in het publiek). Soms vraag ik me toch af of er niet dat tikkeltje meer controle zou mogen zijn in dat soort winkeltjes.

  Van duurdere apparatuur hebben toch (hoop ik?) vrij veel mensen het serienummer genoteerd voor bij eventuele diefstal. Maar dat wordt amper opgevolgd, met alle gevolgen van dien. De politie loopt inderdaad nogal achter. Overigens is het op het internet helemaal onbegonnen werk: Stel je herkent je eigen gestolen GSM op een foto op ebay en bent geen lid, veel succes om er iets tegen te beginnen vooraleer die van eigenaar is veranderd…