Feestzalen in Brussel

We hebben dit jaar pijnlijk mogen ondervinden dat je er vroeg bij moet zijn om een leuke feestzaal te boeken voor personeelsfeesten. Mijn vraag: kennen jullie een mooie zaal met catering voor zo’n 80 personen in het centrum van Brussel? De laatste jaren zijn we telkens uitgeweken naar de rand maar volgens mij moet de hoofdstad ook wel wat te bieden hebben …
(Anneke)

Ik denk bvb aan de Concert Noble. Wat zijn jullie ideeën?

Share
 • Johnnyboy

  mocht je een zaal hebben, maar geen catering:

  http://www.foodloose.be 😉

 • henkovic
 • els

  en den belle vue?

 • Henkovic: De gemeenschapscentra liggen, met uitzondering van de markten (en de meeste zalen daar zijn nu niet de gewenste capaciteit), alles behalve in het centrum van Brussel. Voor zo een zaal moet je al naar De Zeyp e.d.

 • Thijs

  De Windows (Philippe De Champagnestraat). +/- 200 man staand, bar met personeel, géén keuken (denk ik). Prijs valt goe mee.

  En inderdaad het BelleVue café kan sinds kort terug gehuurd worden. Een goeie zaak voor Brussel. +/- 300 man staand. http://www.art2work.be

  Verder kan je ook ruimtes afhuren in ateliers des tanneurs (in de Marollen) denk ik. http://www.ateliersdestanneurs.be

 • Wij zaten dit jaar in de Indigo Studio’s in St Gilles. Aan te raden als zaal, echt heel gezellig met dansvloer en heel de reutemeteut. Naar het schijnt was de keuken ook goed uitgerust en zo.

  Gr
  http://www.indigostudios.be/

 • erik

  “De Windows (Philippe De Champagnestraat). +/- 200 man staand, bar met personeel, géén keuken (denk ik). Prijs valt goe mee.”

  Bestaat dat nog wel?
  Ik had vernomen dat de eigenaar de boeken (en de deuren) heeft dicht gedaan wegens te veel last voor de buren???

 • Thijs

  Blijkbaar bestaat het nog: ‘k was er twee weken geleden op een feestje, maar ze hebben wel geïnvesteerd in twee portiers. Die deden prima hun werk.

 • Jo

  Hallo,

  Wij hebben onze trouwreceptie gedaan in de Spiegelzaal van de Markten, super! 180 euro huur en mogelijkheid om goedkoop drank van hen af te nemen. Catering wel zelf voorzien. Nadeel is wel dat je niet mag dansen in de zaal, dus niet geschikt voor avondfeesten ed. Als je voldoende op tijd boekt zeker beschikbaar. Andere mogelijkheid is zaaltje achter De Monk, 80p gaat net, ik denk dat dat zelfs gratis is (zij pakken natuurlijk volle pond op de drank die je verbruikt). Groeten.

 • Windows bestaat niet ‘nog’, windows bestaat ‘weer’, dacht ik. Uitgezonderd die 2-3 pogingen om er een krakersfeestje te organiseren was dat wel degelijk gesloten dacht ik.

  Peter zou misschien wel moeten specifiëren wat zijn doel is: Een feestzaal waar je daadwerkelijk feest kan vieren ‘s avonds na de uren (dan is de markten een beetje naast de kwestie), of een zaal waar je meer receptie kan geven dan feest met de collega’s (waar de oude Windows dan weer moeilijk voor zou kunnen gediend hebben).

 • Joris

  Ben ooit eens naar een feestje geweest in het Residence Palace in de Wetstraat. Zeer mooie zaal. Er was staand buffet, maar ik weet niet of dat verzorgd werd door een externe dan wel de “huis”-cateraar. Kijk misschien eens op http://www.residencepalace.be/nl/home.html

 • Concert Noble voor 80 man lijkt mij wat groot 😉

  Ik heb vorig jaar enkele activitetien georganiseerd, waaronder een banket (60man) en daarvoor hadden wij een parochiaal centrum gebruikt. Prijs viel goed mee, keuken was goed uitgerust, en catering hadden we zelf voorzien.

 • Ninke

  Het is hier niet de juiste plaats om mijn vraag te posten, maar ik vind niet direct een betere plek.

  Sinds kort staat er op de stoep van het kantoorgebouw op de hoek van de Egmontstraat en de Marnixlaan (dus recht tegenover ING) een buitenwipper. Vanop afstand zie je wat beweging op het dak, parasols, keuvelende mensen,… Is dit een nieuwe, trendy bar of een exclusieve VIP-lounge?

  PS: iemand een idee waar ik meer info kan vinden over zulke uitgaansplekjes?

 • Jemenfish

  Zoek je bars, of echt uitgaansgelegenheid? Indien het laatste kan je voor Brussel o.a. terecht op http://www.noctis.com en http://www.boups.com, de eerste heeft dacht ik ook een lijst bars.

 • tommy1975

  Er is blijkbaar ook zo een BCBG ding geopend in de hippodroom van watermael ook. Enkel open in de zomer. Een drankje kost evenveel als een rondje in de Soleil.
  Waar vind je zo een info? Bij de hippe Walen tiens, les Flamouches gaan naar de Monk en de Roskam.

 • dak marnixlaan: http://www.thecointreaupolitan.com/

  waar vind je zulke info, gewoon in de zone02 of zo

 • Lian

  Nice