Ik ben een aangelande

Aangelande
Gisteren verscheen plots bovenstaand bord in mijn straat. Uitgez. aangelanden? Qué? Ik heb het opgezocht. Volgens het juridisch woordenboek is een “aangelande”:

1) degene die land aan een zekere waterloop heeft;
2) persoon die een stuk land bezit dat aan een weg, dijk of rivier grenst

Alweer iets bijgeleerd dankzij het gesofisticeerd taalgebruik van stad Brussel.

via DrieWespen

Share
 • Zolange gij ‘n’ welwillende vassal zijt, en de pachtheer een schappelijk mens, zoude ik me hier geen zorgen om maken.

 • Jo

  Nice!! Heb ooit de nieuwe boa’s in de metro zien rondrijden met het opschrift : ‘essais – proeven’ . Poëtisch!! 🙂

 • Het zou ook een zin uit een Jommekes-boek kunnen zijn, weliswaar uitgesproken door een Chinees personage 😉

 • Marc

  Is toch geen geval van “gesofisticeerd taalgebruik”, hoor. Heb het ook al gezien in het Antwerpse (selfs op een website van een bedrijf: routebeschrijving voor aangelanden….

 • Tom

  Bij “riverains” denk ik ook altijd aan mensen die aan de oever van een rivier wonen hoor. 🙂

 • Nico

  @jo: Ook een aantal T3000 trams rijden rond met datzelfde opschrift. ‘k Zat onlangs te wachten op mijn dagschotel vlakbij Pavilioen, toen er zo’n nieuw tramgeval voorbij denderde op de lijn waar normaalgezien de oude 55/56 trams passeren. ‘k Dacht eigenlijk dat het aan mijn schele honger lag dat ik in die flits “proeven” las, maar nu weet ik beter 😉

 • Steve

  Nico: een beetje offtopic, maar waar kun je die dagschotels dan wel eten bij Paviljoen? Ik kan me voor de vuist weg maar één zaak voorstellen, tussen de Fraikingstraat en de Vleugelsstraat. Is het die?

 • Nico

  @Steve: Jips, je stelt het je goed voor. ‘t Eten is er lekker, en zeer redelijk geprijsd. Enkel aan hen die op het intreden van een algemeen rookverbod hopen, zou ik het niet onmiddellijk aanbevelen.

  Ken je nog andere goede “dagschoteletablissementen” in de buurt?

 • Nee, juist niet, daarom was ik zo geïnteresseerd. 😉