Brussel in Beeld – Week 6 (2008)

Een foto meer dan anders. Omdat ik niet kon kiezen. Enjoy.

Lined Up

Foto hierboven: Lined Up van dipfico. Mooi in beeld gebrachte zeer herkenbare situatie aan de Nieuwstraat. Wie heeft hier nog niet zo gestaan?

evening blues (2)

Foto hierboven: evening blues (2) van bart_azare. Bart doet het weer. Zijn stijl is heel herkenbaar. Deze foto roept sterke emoties op.

Head hands wall poster

Foto hierboven: Head hands wall poster van tom mo. De muur en de affiche hebben niets met elkaar te maken. En toch… vormt de foto een geheel. Je moet het maar doen.

De andere kant - Beekkant

Foto hierboven: De andere kant – Beekkant van Snarf.be. Vanwege de onscherpte heb ik even getwijfeld over deze foto, maar de compositie is zo sterk en dit is met een telefoontoestel getrokken, dat ik niet anders kon dan hem op te nemen. En de titel vond ik ook leuk gekozen.

Bruidsjurken

Foto hierboven: Bruidsjurken van lyramids-post. Zolang de bruid(egom) het maar mooi vindt…

going back home

Foto hierboven: going back home van ie-fotografie. Hippe lichten.

(k)night light

Foto hierboven: (k)night light van Julius – Laid Back. Gekozen voor het originele onderwerp. Ooit al gehoord van een graffiti performance? Nu wel! Bekijk ook het bijhorend filmpje van deze Knight Light Creation.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

AboutTineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi’s, fotografie,…
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.

 • bedankt voor het selecteren van mijn foto.. maar daar gaat het hier niet om; ik wou gewoon laten weten dat ik dit een sterke reeks vind, en dat je onderschriften aangenaam om lezen zijn!

  (en ne proficiat aan Frans, en de anderen..)

 • jup, deze posts lichten er de mooiste uit, en het onderschrift doet de foto’s steeds veel eer aan!

 • Weeral prachtig werk van de fotografen en een mooie selectie van Tineke. De foto Head hands wall poster van tom_mo vond ik zelf ook erg geslaagd. Iets minder enthousiast ben ik over Bruidsjurken van lyramids-post omdat ik het onderwerp nogal banaal en de kwaliteit niet zo speciaal vind.

 • Fijne selectie, Tineke! Ook al vindt Patrick mijn bruidsjurken banaal, “going back home” is alvast een waardige tegenpool van de mix aan contrasten die Brussel rijk is en jij selecteerde.

 • Lyramids Post schreef:

  Ook al vindt Patrick mijn bruidsjurken banaal

  Mijn opmerking was zeker niet persoonlijk bedoeld. Laten we stellen dat ik het niet zo op traditionele bruidsjurken en dito accessoires begrepen heb 😉

 • He, fijn te horen dat jullie deze reeks appreciëren. Des te meer omdat mensen niet vaak reageren op deze selecties. Ik kan alleen maar hopen dat velen ze in stilte komen bewonderen.

  De bruidsjurken is inderdaad geen topfoto, maar hij valt op tussen de andere, heeft een goede compositie en geeft een beeld van een ander Brussel.

  Tot volgende zondag.

 • Mijn favoriet is de foto van “ie-fotografie”. Super mooie kleuren, leuke compositie en dat wazige heeft ook wel wat. Super!

 • Pingback: Brussel in Beeld - Week 7 at BrusselBlogt()