Wafelenbak in De Marollen: allemaal op!

Wafelenbak @ Marollen
Al vanaf de zondagmorgen was het duidelijk dat er iets te gebeuren stond op het Vossenplein: een stuk van de rommelmarkt werd ingenomen door 2 puntige tenten, waar een man of 10 (toen nog) op hun gemak van alles aan het voorbereiden waren.

Wafelenbak @ Marollen Wafelenbak @ Marollen
Een blik in één van de tenten maakt veel duidelijk: er stonden enkele serieuze wafelbakijzers te blinken. Later op de dag werden die nog vergezeld van ‘normale’ huis-tuin-en-keuken wafelijzers (een veertigtal in totaal).

Wafelenbak @ Marollen
Anneke & Els @ Marollen Rond 13u begon een workshop wafelen bakken, gegeven door Peter Goossens. De deelnemers aan de wafelbak workshop werden in een uitermate sexy wit jasje gehesen en vlogen dan in de bloem, gist en Faro om enkele honderden proef-exemplaren te bakken. Wat ze toen nog niet wisten, is dat rond 16u zo’n bende volk zou arriveren dat ze continu zouden kunnen blijven kokerellen tot een pak na zessen, toen de laatste wafel verkocht werd en de wachtrij die er nog stond met een lege maag mocht vertrekken. We kunnen gerust spreken van een overrompeling.

Ondertussen was er nog bezoek van de burgemeester, de fanfare, de majoretten, een zanggezelschap, en, mijn favoriet moment, Joelle Milquet die kwam vragen of er nog wafels waren waarop ik kon zeggen … “Non!”.

Het was een fijne dag in de Marollen! Felicitaties aan de Gentil Organisateur Kurt!

Voor zij die het recept nog eens willen bekijken:
Wafel recept Faro @ Marollen

Share
 • Tot mijn spijt heb ik de Wafelenbak moeten missen omdat ik niet tijdig terug in Brussel was. Maar het doet me plezier te horen dat het zo’n succes was. Gelukkig heb ik het bijzondere recept van Peter Goossens op vrijdag 29 februari ‘in avant-première’ kunnen proeven tijdens de opening van FARO, het nieuwe Vlaamse steunpunt voor cultureel erfgoed. Volgens mij kun je de faro-wafels uitstekend combineren tot een hartig gerecht met bijvoorbeeld gepocheerde zalm, een ragout van lam of een bouillabaisse van grijze garnalen.

 • hmmm… lekkere suggestie patrick…
  Wat dacht je anders van kabeljauw met aardbeien-pepersaus?
  En een toefje zure room erop, gegarneerd op deze wafel.

  http://www.smulweb.nl/1026222/koken/recept/Kabeljauw-met-aardbeien-pepersaus

 • Pingback: » Wafelenbak - Marollen Brussel - Bruxelles()

 • Nog wat cijfers gekregen van de organisatie:

  Aantal gebakken wafels: 5600
  Waarvan gratis uitgedeeld via tickets: 2000
  Waarvan gratis tijdens de ateliers: 1200
  Waarvan gekocht: 2400

  Deelnemers kookateliers: meer dan 300 (kinderen niet inbegrepen)

  Totaal bezoekers: tussen 4000 en 5000.