Brussel in Beeld – Week 9 (2008)

Door omstandigheden komt mijn selectie voor week 9 van Brussel in Beeld rijkelijk laat. Noodgedwongen deze week dus zonder commentaar bij de foto’s. Maar de beelden zijn zoals gewoonlijk sterk genoeg om voor zichzelf te spreken.

confused pigeon

Foto hierboven: confused pigeon van ie-fotografie.

Peter Van De Veire

Foto hierboven: Peter Van De Veire van davidvanoost.

shoes in the box

Foto hierboven: shoes in the box van jompie.

Taraf de Haïdouks @ AB

Foto hierboven: Taraf de Haïdouks @ AB van el*bandido.

Straatdoden van Brussel herdacht

Foto hierboven: Straatdoden van Brussel herdacht van LegassePhoto.

People

Foto hierboven: People van pierre_bl.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

AboutPatrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.
 • bedankt om een van mijn concert-foto’s hier in de verf te zetten!

  voor de wereldmuziek-liefhebbers: het volledige tropicalidad.be concert-verslag (inclusief foto’s en een streepje video) van Taraf de Haidouks lees je hier.

 • Prachtige foto die eerste. Geweldig. En zo’n schoendozenmozaïeek doet het bij mij ook altijd goed.
  Maar het zijn de vele portretten die mijn avond helemaal goed maken. Mooi zo, fotografen, nog van dat!

 • Euh

  Wat heeft die Van De Veire foto met Brussel te maken?

 • Euh schreef:

  Wat heeft die Van De Veire foto met Brussel te maken?

  Of de foto op een Brusselse locatie is gemaakt, is zonder bijkomende informatie moeilijk te zeggen. Maar Peter Van de Veire maakt radio bij Studio Brussel, dus zo is de link met Brussel gelegd.

 • Pe

  Is deze foto niet gewoon aan de voet van de Vrt-toren genomen?

 • Pe schreef:

  Is deze foto niet gewoon aan de voet van de Vrt-toren genomen?

  Als je naar het perspectief van de foto kijkt, dan staat Van de Veire volgens mij niet tegen een bolle kolom (een “toren”), maar tegen de holle wand van iets (een “buis”). Ik weet eigenlijk ook niet of StuBru uitzendt vanuit de nabijheid van de VRT-toren. Geen idee dus, maar wellicht kan fotograaf David Van Oost de vraag beantwoorden.

 • Ja, maar buiten dat Studio Brussel nog bij de VRT toren uitzendt, is de link met Brussel, naast de naam, wel heel dunnetjes geworden. Dus met een foto met enkel Van De Veire (waarmee je zoiezo al om de oren wordt geslagen de laatste tijd) en geen herkenbaar punt vind ik het ook wel niet aansluiten bij de rest van de selectie.

  Die eerste is wel leuk. Geduldige fotograaf 🙂

 • [Over de foto van Peter Van de Veire.]

  Ik vond de foto vooral als portretfoto sterk. Er is nog een andere foto met een krappere uitsnijding waar je geen omgeving meer ziet. Die vond ik minder interessant, het was te veel een standaardportret. Maar dit portret krijgt door de bijzondere achtergrond iets speciaals. Ik heb de foto meer omwille van het portret dan omwille van de link met Brussel gekozen. Tenslotte is het de fotograaf zelf die deze foto in de BrusselBlogt-pool heeft geplaatst. Uiteraard moeten we ten opzichte van dat aspect kritisch blijven, maar we moeten niet overdreven streng zijn.

  Als fotograaf David Van Oost deze reactie leest: kunt u laten weten waar de foto werd gemaakt en wat voor u het element is dat de band met Brussel vormt?

 • Fotograaf David Van Oost antwoordde ondertussen het volgende:

  [De foto] werd gemaakt aan de VRT-toren, Peter Van de Veire, één van de boegbeelden van Studio Brussel. Voor mij is de VRT-toren onmiskenbaar verbonden met Brussel

 • hoewel ik Pvdv een beetje een trutteke vind, is dit wel een knappe foto die zondermeer op BrusselBlogt thuis hoort..

  bedankt Tineke en Jemenfish voor jullie mening over mijn foto! soms heeft een fotograaf geluk.. ik vond het beeld al knap en dan is het een fijne extra als daar ineens een duif land om op haar gemakske een toerke te doen

  ook nog nen bravo aan de anderen!

 • ola.. een dt-fout… ‘duif’ is 3e persoon, dus ‘landt’
  😉

 • Pingback: Brussel in Beeld - Week 10 at BrusselBlogt()

 • Pingback: Brussel in Beeld - Week 13 at BrusselBlogt()