20 km nu reeds uitverkocht??

20kmEen collega stootte zonet een aantal onverklaarbare oerkreten uit… Net hersteld van een aantal blessures, wou hij dit jaar immers deelnemen aan de 20km door Brussel. Inschrijven is mogelijk sinds deze maandag volgens het reglement, maar wanneer hij dat effectief wou doen kreeg hij het volgende te zien:

Mevrouw, Mijnheer,
Daar wij 25.000 inschrijvingen hebben bereikt, kunnen wij spijtig genoeg geen nieuwe inschrijvingen meer aanvaarden. Gelieve ons te verontschuldigen. Wij hopen u volgend jaar terug te zien vanaf 1 maart voor de 30e editie die zal plaatsvinden op 31 mei 2009.

Uitverkocht op slechts 3 dagen? I’m amazed…

Share

Aboutnico

Nico. Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) - maar daaraan wordt gewerkt :-). Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij. Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten...
 • Gisterenavond waren al 19.000 mensen ingeschreven, het is inderdaad snel gegaan.

 • Gisternavond inderdaad reeds 19000 volgens brusselnieuws. ‘t Zou mij niet verwonderen dat het nu inderdaad vol zit.

 • wie zich NU NU NU NU naar het kantoor van 20km van brussel (aan kapellekerk) spoed
  kan zich nog inschrjven. eenmaal… andermaal…

 • te laat.

 • echt!!?
  en gisteren was ik bij Kapellekerk, maar vandaag ga ik daar niet geraken… fukkeduk!!
  het immens succes is natuurlijk wel sjiek..

 • Blijkbaar is de truuk nu om snel een plaats te vinden via een organisatie (die er al dan niet fondsen mee werft voor goede doelen en jouw hulp zeker kan gebruiken). Ik denk bv. aan het Rode Kruis, Brudio Stussel (wat met FM Brussel?), …

 • Bedrijven kopen massaal plaatsen in, al is het enkel voor de uitstraling. Ik denk dat we er hier hopen hebben, iedereen kan inschrijven. Immens succes is dus een beetje relatief vind ik als het initiatief ‘uitgekocht’ raakt…

 • Plinne

  Door met FM Brussel, TV Brussel, Brussel Deze Week of Brusselnieuws te lopen (www.100procentbrussel.be) geraak je helaas niet aan een rugnummer.
  Als je reeds een nummer hebt, kan je nog steeds inschrijven in 1 van de vier ploegen en kans maken op een Nike+ loopoutfit.

 • michiel

  ik koop nummer !!! wie geeft er een ?

  (persoonlijke coordinaten verwijderd)

 • Rik

  Eigenlijk ben je zot als je meerent in dit circus, denk ik elk jaar.
  Het wordt mijn 12e keer in 15 jaar, maar elke keer minder leuk.
  En dat niet alleen vanwege het klimmen der jaren, het afzien (dat maandenlange eenzame getrain!), de spierpijn, of kortom de PIJN van het steeds minder snel ZIJN.
  Nee, het is vooral dat filegevoel: je kijkt naast je links en rechts, en voor en achter je, allemaal idioten alléén in hun wagen, waar moeten die toch allemaal naar toe? Kunnen die niet gewoon thuisblijven, zodat ik meer ruimte op de weg heb?
  Wel, zo is het ook met de 20 km “doorheen” Brussel.
  En vooral sinds de organisatoren zo gek zijn geweest om het aantal inschrijvingen te verhogen tot 25.000. Eenmalig, weet u nog, vanwege de 25e editie.
  Mon oeil!
  En sindsdien sta je niet enkel in de file bij de start maar ook bij de aankomst, en vaak ook nog daar tussen in.
  Zoals de ochtendspits overvloeit in de avondspits.
  En je er zelf een klein willoos deeltje van bent.
  …….
  Gelukkig was ik dit jaar op tijd voor de inschrijving.
  Het geluk is met de masochisten!

 • Pingback: » 20km van Brussel uitverkocht Brussel - Bruxelles()

 • Didier

  Het is ntoch niet normaal dat o pminder dan 72 uur 25000 inschrijvingen geregistreerd worden. Ik hou er dan nog geen rekening mee dat op 5/3 om 19h00 al alles volzet was (heb ik zelf aan den lijve mogen ondervindenn. Naar verluid bleek dit echter ook al op 4/3 ‘s avonds het geval. Het moet zijn dat sponsors en andere organisaties er blijkbaar in slagen om massaal veel startnummers te reserveren nog voor de officiele inschrijvingen geopend worden. Waar is de tijd dat je op de dag zelf nog kon inschrijven. Vorig jaar was het ook al na zes weken volzet en is hierop behoorlijk wat kritiek gekomen. Blijkbaar heeft de organisatie hieruit lessen getrokken want nu reeds na minder dan 3 dagen uitverkocht. Na 16 opeenvolgende deelnames houdt het hier voor mij op. Ik zal wel een andere organisatie vinden waar het allemaal nog op een normale manier kan en waarschijnlijk voor minder dan de helft van de prijs.

 • Plinne

  Amai Didier … ik begrijp dat het niet fijn is om geen nummer te hebben (zou het zelf allesbehalve leuk vinden), maar … zen …

  Ik kan je met zekerheid zeggen dat de organisatie geen nummers blokkeert voor sponsors en bedrijven. Ze doen daar niet aan mee, net omdat ze iedereen de kans willen geven om zich in te schrijven.

  Denk je niet dat het gewoon ligt aan het enorme succes dat joggen kent ? 3 jaar geleden, bij mijn eerste deelname aan de 20km, was ik nog een uitzondering in mijn omgeving en werd ik als één of andere held bekeken omdat ik 20km liep.
  Dit jaar kan ik reeds aan 3 mensen in diezelfde directe omgeving denken die voor het eerst deelnemen.

  De 20km door Brussel is gewoon een zeer succesvol evenement dat, net als sommige optredens (denk bvb aan dEUS) in een mum van tijd uitverkocht geraakt.

  Spijtig voor wie niet kan deelnemen, heel leuk voor wie wel een rugnummer kon bemachtigen.

 • Plinne: Op mijn werk hangt er een grote affiche voor personen die zich wensen in te schrijven. Ik geloof dat dat cijfer rond de 200 normaal ligt, maar als dat verdubbelt is dat geen probleem, voor zover ik begrijp, ze moedigen mensen heel erg aan (logisch, gezien je bedrijf op je nummer staat voor zover ik kan zien). Dus volgens alle logica is er echt wel een reeks nummers voorbehouden voor bedrijven. Ik snap daar de logica zeker wel van, zeker voor die die trouwe sponsor zijn, maar dit is het soort situatie waar de enkeling toch wel heel snel moest zijn om er zich tussen te murwen.

  En uiteindelijk wordt het dan eerder een beetje een race in een race van welk bedrijf het meeste in het oog kan springen. In dat opzicht vind ik de foto vanboven aan het artikel een mooi voorbeeld, want als net zo een deelnemer een voorpagina van een krant haalt is dat wel heel mooie gratis reclame.

 • Plinne

  Dan ben ik misschien gewoon naïef en goedgelovig … want er is mij door de organisatie verteld dat er geen rugnummers kunnen gereserveerd worden door firma’s en sponsors.

  En als er toch nummers geblokkeerd worden (wat ik zeer spijtig vind): ik zou dit toch niet als de hoofdoorzaak van de snelle uitverkoop zien.
  Weet je, in mijn agenda stond 3 maart aangegeven als “inschrijven voor de 20km”. Ik zat daar al weken op te wachten, en ik ben zeer waarschijnlijk niet de enige. Er zullen heel wat mensen reeds op dag 1 ingeschreven hebben, net omdat ze weten hoe snel de nummers verkocht raken.

 • Tom

  Kijk, het probleem is dat er een pak trouwe lopers nu in de kou staan.
  Ik ben er inderdaad van overtuigd dat het de vele bedrijven zijn die voor de snelle uitverkoop zorgen.
  Als je dan naar de resultaten van de lopers van deze bedrijven ziet (kan je gemakkelijk opzoeken via de site), dan moet je toch wel vragen stellen over hun motivaties.
  Als je ziet dat van deze bedrijfsploegen een vierde de finish niet eens haalt en de lopers onder 2 uur op een hand te tellen zijn lijkt het wel dat het voor deze mensen eerder een leuk dagje uit is dan wel een prestatie neerleggen waar ze hard voor getraind hebben.
  Pas op, niets verkeerd met trage lopers, deze hebben ook recht om mee te doen, maar het laat mij toch inderdaad een wrange nasmaak achter dat ik na 3 jaar deelname en een snelle tijd (die ik niet ga vernoemen want doet eigenlijk niet terzake) deze keer de boot mis omdat ik niet verwacht had dat een sport-evenement blijkbaar is Werchter is veranderd 😉
  Als je dan naar de bedrijfjes kijkt met 20 deelnemers waarvan er geen één onder mijn tijd zit en de meeste lekker vanachter in de 2 uur, blijf je toch een beetje gefrustreerd achter, net zoals jouw collega 🙂

 • Pingback: » Blog Archive » geen fraude bij de 20km()

 • hoe reageert de organisatie zelf op deze discussie?
  dat kon je horen in bruno.fm op FM Brussel. (luister)

 • Tom

  Ik heb het interview beluisterd en twijfel niet aan de eerlijkheid van de organisatie. Wel had ik graag gehoord hoeveel mensen voor een organisatie/bedrijf lopen en wat de evolutie hiervan was over de verschillende jaren heen.

 • Merci Bruno, voor het interview. Meer dan ooit geloof ik in de wisselwerking bruno.fm en brusselblogt. Multimediaal Brussel rocks!

 • lien

  iemand geen zin meer ? En wil zijn nummer kwijt, aan mij ?

 • Ben ik een weekje in het buitenland voor mijn werk en het is gewoon al uitverkocht… que? Ik heb dit jaar niet eens een brief gekregen van de organisatie, ondanks het feit dat het mijn vierde opeenvolgende deelname zou worden.
  Dat veel kaarten bij bedrijven terecht komen, dat is gewoon een feit. Dat dit niet noodzakelijk in samenspraak met de organisatie gebeurt, wil ik best geloven.
  Bij de dam-tot-damloop in Amsterdam, een van de allergrootste in zijn soort met +26000 deelnemers, is het fenomeen van snelle uitverkoop al jaren een feit. Maar daar is open en bewust gekozen om het deelnemersveld uit te splitsen in wedstrijdlopers, individuen en een bedrijvenloop.
  Ik vrees dat veel trouwe lopers zich zullen moeten neerleggen bij het feit dat de 20km niet meer hetzelfde evenement is als een paar jaar geleden…

 • Ik voelde het afkomen en heb me dus op de eerste dag ingeschreven – zoals alle andere lopers uit mijn omgeving trouwens.

  Laten we trouwens eerlijk zijn, 25.000 deelnemers is al te veel. Vorig jaar was het al dringen op het hele parcours en lange minuten wachten (!!!) aan de aankomst. Spijtig voor degenen die niet zullen kunnen meelopen, hopelijk lukt het volgend jaar wel !

 • Jo

  Voor iedereen die geen rugnummer heeft kunnen bemachtigen, slechts één tip : de halve (of hele als je moedig bent) marathon van Brussel, die in oktober wordt gelopen !! Bijna identiek hetzelfde parcours, MAAR veeeeeel minder volk (vorig jaar hoop en al 5000, en allemaal gemotiveerde lopers) en echt ruimte voor, naast en achter je onderweg. Aankomst op de grote markt is ook pluspunt. Al vrees ik dat ze door politieke spelletjes van oa madame FDF Payfa in WMB het dit jaar zullen moeten stellen met een ander parcours (zie artikel op brusselnieuws)

 • Eventjes cijfers gezocht:

  -1700 teams in naam van een bedrijf nemen deel in 2007.

  -Sommige van deze teams tellen meer dan 200 deelnemers. Do the math…80 procent van de deelnemers? 90?

  -Ik kan me nog steeds inschrijven op mijn werk om deel te nemen. Er zijn 300 plaatsen, ze openden vanaf 05 Maart. Begrijpe wie begrijpe kan die dat interview las.

 • Stefanie

  Aan wie wel nog kan inschrijven via het werk: is het niet mogelijk om ons zo nog aan een nummer te helpen (desnoods onder de naam van een collega van u).
  Ik heb naast een nummer gegrepen omdat ik geen VISA heb, was nochtans op tijd (dinsdagavond).

 • Damon

  [quote]Ik kan me nog steeds inschrijven op mijn werk om deel te nemen. Er zijn 300 plaatsen, ze openden vanaf 05 Maart. Begrijpe wie begrijpe kan die dat interview las.[/quote]
  Dit geeft toch aan dat er bij de inschrijvingsprocedure vraagtekens kunnen geplaatst worden en de verklaring van de organisator niet correct is.

 • Plinne

  @ Jemenfish: in welk bedrijf werk jij ?

 • In mijn bedrijf moest je zelf inschrijven via de site en je team aanduiden… Ook familie mocht ik inschrijven, en ik vrees dat de familie Reys de meerderheid van mijn bedrijf zal uitmaken.
  Het werd pas, na mijn tussenkomst, aangekondigd op het werk op dinsdag. Ik schreef me dinsdagavond nog in. Niet iedereen heeft tijdig op de portal gekeken of zijn e-mail gelezen…
  Het lijkt er toch op dat bepaalde bedrijven plaatsen konden reserveren… hoe kon je anders nog op 6/3 inschrijven?

 • Pingback: FM Brussel vervangt Peter Pype at BrusselBlogt()

 • Beste collega’s Runners! Hoe de organisatie haar prioriteiten legt kan mij een worst wezen. Elk jaar is het een strijdt om een nummer te bekomen. Ik heb geen enkel probleem om te lopen met de naam van een sponser op mijn body. Als ze me vandaag aan 5 borstnummers kunnen helpen doe ik dat graag in de naam van de sport.
  OP ons werk zijn we met drie die vorig jaar liepen. maar de nieuwelingen , dat zijn er vijf, die trouwens al flink hebben geoefend hebben naast hun borstnummer gegrepen.
  Wie wil echt barmhartig zijn en ons op één of andere manier helpen aan die nummers!!! AUB! thx op voorhand, geef maar een seintje!!!